Δημοκρατικό Κόμμα: Η κυβέρνηση Ράμα έχει ξοδέψει 342 εκατ. ευρώ σε καύσιμα

Δημοκρατικό Κόμμα: Η κυβέρνηση Ράμα έχει ξοδέψει 342 εκατ. ευρώ σε καύσιμα

Η εκπρόσωπος κατά της διαφθοράς του Δημοκρατικού Κόμματος, Genta Vangjeli, σε δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψε τα τεράστια ποσά που έχει ξοδέψει η κυβέρνηση Ράμα για καύσιμα από το 2014 έως τον Αύγουστο του 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, η κυβέρνηση έχει δαπανήσει 342 εκατομμύρια ευρώ για καύσιμα την περίοδο αυτή, γεγονός που προκαλεί σοκ. Οι δαπάνες αυτές, ανά έτος, αποδεικνύουν μια συνεχή και σταθερά αυξητική πορεία: από 30,2 εκατομμύρια ευρώ το 2015 έως 36,2 εκατομμύρια ευρώ το 2023. Το 2024, μέχρι τον Αύγουστο, έχουν ήδη δαπανηθεί 25,5 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 3,1 εκατομμυρίων ευρώ συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2023.

Η καταγγελία της Vangjeli υποστηρίζει ότι αυτές οι δαπάνες υποδεικνύουν αναποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων πόρων και έλλειψη πειθαρχίας στις δαπάνες μεταφοράς και στη χρήση καυσίμων. Αναφέρει ότι η κατανάλωση καυσίμων είναι πολύ υψηλότερη από τα αναμενόμενα επίπεδα και ότι παρατηρούνται συστηματικές παραβιάσεις των κανόνων δημοσιονομικής διαχείρισης, σε αντίθεση με τους νόμους και τις οδηγίες για τη διαχείριση των δημοσιονομικών πόρων.

Έτσι τίθεται το ερώτημα: Τι θα μπορούσε να έχει επιτύχει η κυβέρνηση με αυτά τα 342 εκατομμύρια ευρώ; Πώς θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί καλύτερα για τις ανάγκες των πολιτών, των τοπικών κοινοτήτων και των πόλεων τους;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου