Για αύριο αναβλήθηκε η συνεδρίαση σχετικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης να ακυρωθούν οι εκλογές στη Χιμάρα

Για αύριο αναβλήθηκε η συνεδρίαση σχετικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης να ακυρωθούν οι εκλογές στη Χιμάρα

Η Επιτροπή Παραπόνων και Κυρώσεων της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής δεν προχώρησε σήμερα σε απόφαση σχετικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης να ακυρωθούν οι εκλογές στον Δήμο Χιμάρας. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για αύριο, καθώς η αντιπολίτευση δεν παρουσίασε συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά υπέβαλε επτά αιτήματα προς την Επιτροπή, ζητώντας πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία της 4ης Αυγούστου.

Η αντιπολίτευση απαίτησε να ανοιχθούν οι κάλπες, επικαλούμενη προβλήματα με ψηφοφόρους που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν λόγω ληγμένων ταυτοτήτων. Ωστόσο, αυτό το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Ο νομικός εκπρόσωπος του συνασπισμού «Μαζί κερδίζουμε», Φράνσι Νούρι, τόνισε πως το άνοιγμα των κάλπεων δεν θα αποδώσει τα αποτελέσματα που αναζητά η αντιπολίτευση.

Ο Ilir Rusmaili, μέλος της Επιτροπής, επεσήμανε ότι η ακύρωση των εκλογών είναι σοβαρό ζήτημα και θα εξεταστεί μόνο αν υπάρξουν αποδείξεις ότι είναι αναγκαίο να ανοιχθούν οι κάλπες. Παράλληλα, η αντιπολίτευση βασίζει την ένστασή της στο γεγονός ότι πάνω από 6.000 πολίτες δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν λόγω ληγμένων ταυτοτήτων και υποστηρίζει ότι υπήρξε παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού στη διαδικασία.

Τα αιτήματα της αντιπολίτευσης προς την Επιτροπή περιλαμβάνουν στοιχεία σχετικά με τους εκλογικούς καταλόγους, τα ειδικά μητρώα των εκλογικών τμημάτων, καθώς και πληροφορίες για τους ψηφοφόρους που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν ή αναγνωρίστηκαν λανθασμένα από το σύστημα ταυτοποίησης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου