Το SPAK κύριο μέσο για τη διασφάλιση της νίκης του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές

Το SPAK κύριο μέσο για τη διασφάλιση της νίκης του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές

Μια ακραία πράξη πολιτικού μίσους στην Αλβανία ήταν η κλήση της καθηγήτριας Ledina Alolli στην Ειδική Δομή κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK).

Η καθηγήτρια Alolli κλήθηκε δήθεν επειδή γνώριζε για το ποινικό αδίκημα υπ’ αριθμόν 287, που αφορά τη διαδικασία επιστροφής περιουσίας και την ιδιωτικοποίηση κτιρίων που χτίστηκαν σε ιδιωτική γη από το κομμουνιστικό κράτος, το οποίο κατέσχεσε την ιδιοκτησία πάνω από 100 οικογενειών που ανήκουν σε 5 ιδρυτικές οικογένειες των Τιράνων.

Τι σχέση μπορεί να έχει μια καθηγήτρια από την Κορυτσά με τον πρώην «Κλαμπ Παρτιζάνι»;

Διαβάστε την κατάθεση παρακάτω. Όχι μόνο η ανάκριση διεξήχθη από έναν πολιτικά προσκείμενο προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά οι ερωτήσεις που της έγιναν ήταν άτοπες. Ενώ η υπόθεση αφορούσε το Κλαμπ Παρτιζάνι και διαδικασίες πριν από 18 χρόνια, στην πραγματικότητα της ζητήθηκε να εξηγήσει πώς εξασφάλισε καπέλα και μπλούζες για τις εκλογές του 2023!

Πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας σε μια στημένη πολιτική διαδικασία ενάντια στον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ο Sali Berisha και ο γαμπρός του Jamarbër Malltezi βρίσκονται σε πολιτική σύλληψη, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία απαιτεί από την εισαγγελία να παρουσιάζει ανά δύο μήνες έκθεση στο δικαστήριο για τη διατήρηση της κράτησης. Στην περίπτωση των «εχθρών του Σοσιαλιστικού Κόμματος» Berisha και Malltezi, η προθεσμία έχει ήδη παρέλθει κατά 2-3 εβδομάδες και συνεχίζουν να κρατούνται παράνομα. Ταυτόχρονα, μια δικαστής, η οποία φέρεται να εκβιάζεται από τον Ράμα λόγω καταδίκης της στην Ελλάδα, καθυστέρησε σκόπιμα την εκδίκαση της έφεσης, με αποτέλεσμα οι δύο καθηγητές να κρατούνται παράνομα για έναν επιπλέον μήνα.

Ωστόσο, όσοι θα έπρεπε να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον έχουν οι ίδιοι παραβιάσει το Σύνταγμα και δεν θεωρούν τις παραβάσεις στη διαδικασία σημαντικές όταν αφορούν τους «εχθρούς του κόμματος». Η Enkeleda Millonai, γνωστή για τις διασυνδέσεις της με συμμορίες, και ο πρώην ανακριτής της Σιγκουρίμι, Arben Kraja, παραβίασαν το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη, κατάσχοντας μια πολιτική υπόθεση συκοφαντίας κατά του Taulant Balla, εμποδίζοντας την εξέτασή της. Έτσι, συνεχίζουν τις παραβάσεις στο στημένο πολιτικό κυνηγητό ενάντια στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μπερίσα.

Μέχρι τώρα, φαίνεται ότι οι μόνοι που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα είναι ο Taulant Balla, για ψευδή καταγγελία, και ο Έντι Ράμα, για κατάχρηση εξουσίας, προκαλώντας ζημία άνω των 320,000 ευρώ και μη σεβόμενοι την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων. Ωστόσο, όταν οι παραβάτες είναι ο Ράμα και ο Balla, φαίνεται ότι το SPAK χρησιμοποιεί άλλον Ποινικό Κώδικα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου