Δυρράχιο: Σύλληψη του αξιωματικού κατά των ναρκωτικών για ρουσφέτι 20.000€

Δυρράχιο: Σύλληψη του αξιωματικού κατά των ναρκωτικών για ρουσφέτι 20.000€

Η Αστυνομική Υπηρεσία Εποπτείας της Περιφέρειας Δυρραχίου - Kavajë προχώρησε στη σύλληψη του Gazmir Preçi, ανώτερου αξιωματικού και Προϊσταμένου του Τομέα Καταπολέμησης της Τροχαίας και Ναρκωτικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυρραχίου. Η σύλληψη έγινε επ’ αυτοφώρω μετά από εντατική έρευνα που διεξήχθη σε συνεργασία με την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK).

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο Preçi φέρεται να εκβίασε τον ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κέντρου κοντά στη γέφυρα Dajlani, απειλώντας να κλείσει την επιχείρηση με την κατηγορία ότι απασχολεί μη ασφαλισμένες γυναίκες υπαλλήλους. Παρά τις αντιρρήσεις του ιδιοκτήτη, ο οποίος επισήμανε ότι η επιβολή κυρώσεων δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Preçi, ο τελευταίος συνέχισε την πίεση, απαιτώντας 20.000 ευρώ για να μην προχωρήσει σε μέτρα κατά της επιχείρησης.

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, αντιλαμβανόμενος την κατάσταση, αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στην Εσωτερική Υπηρεσία Ερευνών (AMP). Με τη συνεργασία των αρχών, οργανώθηκε μια επιχείρηση για να παγιδεύσουν τον Preçi. Οι πράκτορες της AMP και της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς (BKH) παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη 10.000 ευρώ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, για να τα δώσει στον Preçi. Ο ιδιοκτήτης κανόνισε να παραδώσει τα χρήματα σε συνάντηση στην περιοχή Kinostudio στα Τίρανα, όπου ήταν εξοπλισμένος με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Preçi έλαβε τα χρήματα, αλλά οι πράκτορες της AMP που παρακολουθούσαν τον χώρο επενέβησαν αμέσως και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα χρήματα, ενώ κατασχέθηκαν επίσης σχετικά έγγραφα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη τεκμηρίωση των κατηγοριών κατά του Preçi, ο οποίος κατηγορείται για «Κατάχρηση καθήκοντος» και «Παθητική διαφθορά προσώπων που ασκούν δημόσια καθήκοντα». Οι αρχές εξετάζουν επίσης τη συμμετοχή άλλων ατόμων στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του μεσίτη που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την απαίτηση των χρημάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου