Γερμανία: Αλβανός εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα με ματσέτα και φώναζε Αλλάχου Άκμπαρ

Γερμανία: Αλβανός εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα με ματσέτα και φώναζε Αλλάχου Άκμπαρ

Ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τρομοκρατική επίθεση

29χρονος Αλβανός εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα στη Γερμανία κρατώντας μια ματσέτα και φώναζε συνεχώς «Αλλάχου Άκμπαρ». Ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε στη BILD πως είναι πεπεισμένος ότι ο δράστης ήθελε να προκαλέσει μακελειό γι' αυτό και ερευνά την υπόθεση «για απόπειρα δολοφονίας μέσω επίθεσης με ματσέτα κατά του αστυνομικού τμήματος».

Ο Αλβανός, που ζει στη μικρή πόλη Λιντς (επαρχία Νόυβιντ με 6500 κατοίκους), πήγε την Παρασκευή, γύρω στις 2.40 π.μ., στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Όρμησε μέσα από την πόρτα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα: «Εκεί φώναζε επανειλημμένα «Αλλάχου Άκμπαρ» και εξέφρασε την επιθυμία να σκοτώσει αστυνομικούς».

Αυτό που φαίνεται ότι ο άνδρας με τη ματσέτα δεν είχε υπολογίσει είναι το γεγονός πως για να φτάσει στους αστυνομικούς, θα έπρεπε να περάσει από μια δεύτερη πόρτα, την οποία μπορούσε να ανοίξει μόνο ο υπεύθυνος του τμήματος. Ο αξιωματικός μπόρεσε επίσης να κλειδώσει την εξωτερική πόρτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι, ο Αλβανός παγιδεύτηκε ανάμεσα στις δύο πόρτες.

Μέσω της ενδοεπικοινωνίας, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εξηγήσουν στον άνδρα τη ματαιότητα της κατάστασης. Ωστόσο, εκείνος συνέχισε να κάνει φασαρία και να χτυπά τις πόρτες. Τελικά, μια ειδική μονάδα καταστολής της αστυνομίας έφτασε και ακινητοποίησε τον δράστη με τειζερ και στην συνέχεια τον συνέβαλε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου