Γαλλία: 134 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν από αλβανικό καρτέλ

Γαλλία: 134 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν από αλβανικό καρτέλ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν 134 κιλά κοκαΐνης στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής έρευνας που διεξήχθη από το δικαστήριο της Γκρας στη Γαλλία.

Η ισπανική αστυνομία, μετά από πληροφορίες που προέκυψαν από την τελωνειακή υπηρεσία της Νίκαιας, συνέλαβε πρόσφατα δύο άνδρες περίπου 30 ετών.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, όταν οι τελωνειακοί στη Νίκαια εντόπισαν ένα όχημα που μετέφερε 77 κιλά κοκαΐνης. Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένα ζευγάρι, ένας 41χρονος και η 37χρονη σύντροφός του, που διέμεναν στο Αλικάντε της Ισπανίας. Αμφότεροι κατηγορήθηκαν για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, αποκαλύφθηκε ότι το αλβανικό εγκληματικό δίκτυο διέθετε αρκετά οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσε για συχνά δρομολόγια μεταξύ Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και των χωρών του Μπενελούξ, προκειμένου να διανέμει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν μια βάση στην Ισπανία, όπου οι κύριοι οργανωτές του δικτύου δραστηριοποιούνταν.

Τον Μάιο του 2024, η συνεργασία μεταξύ των αρχών της Νίκαιας και των ισπανικών αρχών εντατικοποιήθηκε και είχε αποτελέσματα τον Αύγουστο. Στις 15 Αυγούστου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τρία άτομα - δύο άνδρες, 23 και 48 ετών, και μια γυναίκα, 46 ετών, όλοι αλβανικής καταγωγής. Τα οχήματά τους είχαν μόλις περάσει τα σύνορα της Ισπανίας και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αρχές ανακάλυψαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε 57,6 κιλά κοκαΐνης. Ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά για να εξοφλήσει ένα χρέος 30.000 ευρώ σε Αλβανό διακινητή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου