Μπερίσα: Ο Ράμα αρπάζει τη γη στο Βούνο χωρίς χαρτιά!

Μπερίσα: Ο Ράμα αρπάζει τη γη στο Βούνο χωρίς χαρτιά!

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, απηύθυνε νέα σειρά ερωτήσεων στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα σχετικά με την αμφιλεγόμενη κατάκτηση 224 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων γης στον κόλπο της Γυπαίας από την οικογένεια του Ράμα, χωρίς νόμιμα έγγραφα. Ο Μπερίσα θέλει να μάθει αν αυτή η γη έχει ενταχθεί στη στρατηγική επενδυτική ζώνη του Γυαλίου, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Μπερίσα κάλεσε τον Ράμα να σταματήσει την αρπαγή της γης, την οποία χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη μετά την περίπτωση του Pëllumb Gjoka στη Velipoja. Στη δήλωσή του, το Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει ότι ο Ράμα και η οικογένειά του έχουν πάρει χωρίς έγγραφα αυτήν τη γη, συμπεριλαμβανομένου του φαραγγιού της Γυπαίας, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου φυσικού θαύματος.

Με τη σιωπή του, όπως αναφέρει ο Μπερίσα, ο Ράμα παραδέχεται την απάτη του απέναντι στους Αλβανούς πολίτες, δηλώνοντας ψευδώς ότι ούτε εκείνος ούτε η μητέρα του είχαν διεκδικήσει αυτή τη γη. Ωστόσο, τα έγγραφα δείχνουν ότι η εκλιπούσα μητέρα του είχε καταθέσει αγωγή κατά του αλβανικού κράτους για την κατοχή αυτής της τεράστιας έκτασης. Σύμφωνα με τον Μπερίσα, η οικογένεια του Ράμα δεν διαθέτει κτηματολογικά έγγραφα, πράξεις απαλλοτρίωσης ή αγοραπωλησίας της γης, καταγγέλλοντας την περίπτωση ως παράνομη και αμφιλεγόμενη.

Ο Μπερίσα τόνισε ότι ο Ράμα δεν έχει δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απόρριψη του αιτήματος για αναγνώριση και επιστροφή της γης από τον Αρτάν Λάμε της Υπηρεσίας Περιουσίας και Κτηματολογίου της Αυλώνας. Αυτή η σιωπή, υπογραμμίζει ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ένδειξη ενοχής και ευθύνης του Ράμα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παράλληλα, ο Μπερίσα αναφέρθηκε στον αρχιτέκτονα Æni Maas, τον οποίο ο Ράμα φέρεται να προσέλαβε για να σχεδιάσει τουριστικό θέρετρο στη Γυπαία, καταστρέφοντας την προστατευόμενη περιοχή του φαραγγιού. Το Δημοκρατικό Κόμμα κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και θα αγωνιστεί για την προστασία της γης στον κόλπο της Γυπαίας.

Ο Μπερίσα κατέληξε υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη κλοπή γης των τελευταίων 32 ετών, απαιτώντας απαντήσεις από τον Ράμα. Παρά τη σιωπή του πρωθυπουργού, το Δημοκρατικό Κόμμα υπόσχεται να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αποκαλύψει την αλήθεια και να προστατεύσει τη γη από την αρπαγή της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου