Τράπεζα Αλβανίας: Νέος νόμος που υποχρεώνει τις ιδιωτικές τράπεζες να αυξήσουν τις επενδύσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Τράπεζα Αλβανίας: Νέος νόμος που υποχρεώνει τις ιδιωτικές τράπεζες να αυξήσουν τις επενδύσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Η ενίσχυση και η αύξηση των μέτρων προστασίας απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις αποτέλεσαν το βασικό θέμα της Εθνικής Διάσκεψης για την Κυβερνοασφάλεια στην Αλβανία, η οποία συγκέντρωσε ανώτερους αξιωματούχους, ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, διπλωματικούς εκπροσώπους και διεθνείς εταίρους.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας, Γκεντ Σέικο, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκριθεί ένας νέος κανονισμός, ο οποίος θα υποχρεώνει τις τράπεζες να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία από κυβερνοαπειλές.

«Με τη συνεργασία και την τεχνική βοήθεια του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, έχουμε ετοιμάσει έναν νέο κανονισμό που αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο. Αυτός ο κανονισμός θα αυξήσει τις απαιτήσεις και τα μέτρα για τις τράπεζες σχετικά με την κυβερνοασφάλεια».

Επιπλέον, η Υφυπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών, τόνισε τη σημασία αξιοποίησης των Αλβανών της διασποράς, ώστε να προσφέρουν τις γνώσεις τους για την κυβερνοασφάλεια στην Αλβανία.

«Θα σας ενθάρρυνα να βρείτε τους ανθρώπους της διασποράς μας. Σήμερα, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, η διασπορά είναι πιο κοντά στην Αλβανία από ποτέ και έχει ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα στη χώρα».

Στις συζητήσεις των πάνελ, τονίστηκε επίσης η ανάγκη επένδυσης σε επαγγελματικά σχολεία, με σκοπό την εκπαίδευση ειδικών στην κυβερνοασφάλεια, που θα μπορούν να δώσουν πρακτικές λύσεις στα σχετικά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου