Έφτασε στα Τίρανα ο Ερντογάν - Θερμή υποδοχή από τον πρόεδρο της Αλβανίας

Έφτασε στα Τίρανα ο Ερντογάν - Θερμή υποδοχή από τον πρόεδρο της Αλβανίας

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται στα Τίρανα, όπου σήμερα αναμένεται και η εγκαινίαση του τεμένους Namazgja. Στις 12:30, ο Ερντογάν έγινε δεκτός με τελετή από τον πρόεδρο της αλβανίας Μπαϊράμ Μπέγκαϊ, με τον οποίο είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση.

Στις 13:15 αναμένεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό στους χώρους του πρωθυπουργικού μεγάρου, με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί και κοινή συνέντευξη τύπου στις 15:35. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στις 14:15.

Στις 15:15 αναμένεται να υπογραφούν 3 συμφωνίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Εν τω μεταξύ, γύρω στις 16:00, στο Παλάτι των Ταξιαρχιών θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Τουρκίας.

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου θα κλείσει με τα εγκαίνια του τεμένους Namazgja, όπου θα είναι παρών και ο Έντι Ράμα. Ο αρχηγός της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Σπαχιου, έχει αποκλειστεί από την τελετή, γεγονός που ανακοίνωσε ο ίδιος δημόσια, ενώ εκ μέρους της κοινότητας, στην τελετή εγκαινίων θα παρευρεθεί ο Μουφτής των Τιράνων, Γκαζμέντ Τεκια, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο επίσημος ιμάμης του Μεγάλου Τεμένους.

Για τη διαχείριση του τεμένους που χτίστηκε ως πολυλειτουργικό συγκρότημα και θα εξυπηρετεί επίσης άλλους πολίτες, καθώς και τουρίστες, θα δημιουργηθεί ένα Ίδρυμα, στην κορυφή του οποίου θα βρίσκεται ο ιμάμης του τεμένους Namazgja, στο οποίο θα μπορούσαν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου