Βέλγιο: 5 Αλβανοί συνελήφθησαν για φυτεία κάνναβης σε αποθήκη

Βέλγιο: 5 Αλβανοί συνελήφθησαν για φυτεία κάνναβης σε αποθήκη

Πέντε Αλβανοί συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας σε αποθήκη στην περιοχή Assenede τον Οκτώβριο του 2022, η οποία είχε μετατραπεί σε φυτεία κάνναβης. Στην αποθήκη βρέθηκαν 82 κιλά κάνναβης, με αξία περίπου 800.000 ευρώ. Δύο από τους συλληφθέντες Αλβανούς εντοπίστηκαν μέσα στην αποθήκη, ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν σε ένα αυτοκίνητο κοντά στη φυτεία, έτοιμοι να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Ο πέμπτος συλληφθέντας αναγνωρίστηκε αργότερα.

Οι ανακριτές βρήκαν επίσης στην αποθήκη ένα σημειωματάριο, στο οποίο οι πέντε κατηγορούμενοι είχαν καταγράψει τις ποσότητες που καλλιεργούσαν και τον διαχωρισμό της φυτείας. Την Πέμπτη, οι πέντε καταδικάστηκαν, με τους τρεις να δικάζονται ερήμην. Ένας από αυτούς καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 12.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι τέσσερις έλαβαν ποινές φυλάκισης από 40 έως 20 μήνες και πρόστιμα από 16.000 έως 8.000 ευρώ. Επιπλέον, πρέπει να καταβάλουν 21.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν στη δίκη πως οι συλληφθέντες ήταν αφελείς και δεν γνώριζαν ότι διέπρατταν αδίκημα. Οι κατηγορούμενοι πίστευαν ότι η καλλιέργεια κάνναβης επιτρεπόταν στο Βέλγιο, κάτι που ο ίδιος ο δικηγόρος τους χαρακτήρισε "ανόητο" ισχυρισμό. Για έναν από τους συλληφθέντες, αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι χρειαζόταν χρήματα για να φροντίσει την άρρωστη κόρη του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου