Ο Βαγγέλης Τάβος υποψήφιος του Ράμα για το δήμο Χιμάρας

Ο Βαγγέλης Τάβος υποψήφιος του Ράμα για το δήμο Χιμάρας

Ο Βαγγέλης Τάβος, νυν περιφερειάρχης Αυλώνα, έχει επιλεγεί από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος ως υποψήφιος για τις εκλογές στον δήμο της Χιμάρας.

Η 4η Αυγούστου ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπέγκαϊ ως ημερομηνία για τις εκλογές στη Χιμάρα, καθώς, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή κήρυξε άκυρη την θητεία του Φρέντη Μπελέρη.

Στις εκλογές αυτές, τα πολιτικά κόμματα θα έχουν λιγότερο χρόνο από ό,τι συνήθως για να διεξάγουν την εκλογική τους εκστρατεία.

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των υποψηφίων, στη Χιμάρα θα ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου και θα είναι η συντομότερη που έχει γίνει ποτέ. Στη Χιμάρα η ψηφοφορία και η καταμέτρηση θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω χάρτινων ψηφοδελτίων, και η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων θα γίνει με ηλεκτρονικές συσκευές. Στις τελευταίες εκλογές, σε αυτόν τον δήμο συμμετείχαν περίπου 7.800 ψηφοφόροι.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Τάβος

Ο Ταβος κατάγεται από την Δρόπολη και έχει διατελέσει βουλευτής με το κόμμα LSI του Ιλίρ Μέτα. Επιστρατεύτηκε από τον Έντι Ράμα από τις αρχές του έτους στη θέση του περιφερειάρχη Αυλώνα με στόχο να είναι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας. Ο Φρέντης Μπελέρης αρκετούς μήνες νωρίτερα είχε ήδη αποκαλύψει πως ο διορισμός του Ταβου στη συγκεκριμένη θέση αποσκοπούσε στο να προετοιμαστεί το έδαφος για να διεκδικήσει τα ηνία του δήμου. Ο Ταβος κατά τις εκλογές του 2021 συγκρούστηκε με τον Έντι Ράμα και τον κατηγορούσε ανοιχτά πως παρενέβη ώστε ο ίδιος να χάσει τη βουλευτική του έδρα. Σήμερα πορεύονται χέρι χέρι για να συνεχιστεί το "έργο" των σοσιαλιστών στη Χιμάρα.

Την στιγμή που ο πρώην δήμαρχος Χιμάρας, Γιώργος Γκόρος βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά, ο Ράμα που τον υποστήριζε με σθένος σφυρίζει αδιάφορα επιλέγοντας τον επόμενο Γκόρο από τη Δρόπολη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου