Η κεντρική εκλογική επιτροπή επικύρωσε την νίκη του Τάβου στο δήμο Χιμάρας

Η κεντρική εκλογική επιτροπή επικύρωσε την νίκη του Τάβου στο δήμο Χιμάρας

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Αλβανίας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε την επίσημη αναγνώριση του Βαγγέλη Τάβου ως δημάρχου της Χιμάρας. Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Αυγούστου, η ορκωμοσία του Τάβου καθυστερούσε λόγω της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Εκλογοδικείο, μία μάχη την οποία έχασε πρόσφατα.

«Σήμερα, ο Κρατικός Εκλογικός Επίτροπος σε δημόσια συνεδρίαση αποφάσισε την παραχώρηση του αξιώματος του Δημάρχου Χιμάρας στον κ. Βαγγέλη Τάβο, προτεινόμενο από το εκλογικό υποκείμενο "Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας", για τις τοπικές εκλογές για τον Δήμαρχο Χιμάρας στις 4 Αυγούστου 2024.» αναφέρει η ανακοίνωση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής.

Τόσο το KAS όσο και το Εκλογοδικείο επικύρωσαν το αποτέλεσμα των εκλογών στη Χιμάρα, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση που θα άλλαζε το εκλογικό αποτέλεσμα. Η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει πως ενώ οι εκλογές στη Χιμάρα ήταν επαναληπτικές, δεν διεξήχθησαν με τους ίδιους όρους που ίσχυαν στις πρώτες εκλογές κατά τον Μάιο του 2023. Συγκεκριμένα η καταγγελία αφορούσε την συμμετοχή 311 νέων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Χιμάρας καθώς και στην απαγόρευση δικαιώματος ψήφου σε όσους είχαν ληγμένες ταυτότητες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου