Νέα εισαγγελική έρευνα από το SPAK για τον Μπολάνο - Κατηγορίες για παράνομη εκχώρηση οικοπέδου

Νέα εισαγγελική έρευνα από το SPAK για τον Μπολάνο - Κατηγορίες για παράνομη εκχώρηση οικοπέδου

Μια δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε από τον SPAK κατά του εν ενεργεία δημάρχου Χιμάρας, Αχιλλέα Μπολάνου, επειδή ενέκρινε άδεια οικοδομής για περίφραξη οικοπέδου που ανήκε σε δύο πολίτες, τον Σπύρο Δήμα και την Ana Idrizaj. Το ακίνητο είχε εκχωρηθεί παράνομα σε άλλον ιδιώτη, τον Σίμο Λέκα, κάτι που οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι έγινε κατά παράβαση των νόμιμων εγγράφων τους.

Η υπόθεση αυτή συνδέεται με άλλες ανακρίσεις για καταχρήσεις εξουσίας στην περιοχή Χιμάρας, όπου ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γκόρος έχει ήδη συλληφθεί και ο Αχιλλέας Μπολάνος μαζί με τον Oleg Goro βρίσκονται υπό έρευνα. Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως περιπτώσεις παράνομης εκχώρησης ακινήτων και καταπατήσεων περιουσιών.

Η νέα καταγγελία προέκυψε μετά από αίτημα των Σπύρου Δήμα και Ana Idrizaj προς τον SPAK, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης για «κατάχρηση εξουσίας» κατά του δημάρχου Αχιλλέα Μπολάνου και του επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας στη Χιμάρα, Geljon Dedi. Οι δύο ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι η περιουσία τους, που είχε καταγραφεί νόμιμα από το 1991, παραχωρήθηκε παράνομα σε άλλον χωρίς την έγκρισή τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η άδεια οικοδομής για το οικόπεδο αυτό εκδόθηκε από τον Αχιλλέα Μπολάνο, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως το ακίνητο ανήκε ήδη στους Δήμα και Idrizaj. Η υπόθεση αυτή πιθανότατα θα συνενωθεί με άλλες έρευνες που αφορούν τις παραβιάσεις ακινήτων στη Χιμάρα.

...

Πώς ο προσωρινά διορισμένος δήμαρχος Χιμάρας άρπαξε 4.000 τ.μ. με υπογραφές του Γκόρου

Πριν από εννέα χρόνια, ο Αχιλλέας Μπολάνος, σημαντικό στέλεχος του Δήμου Χιμάρας και νυν προσωρινός δήμαρχος, δημιούργησε μια λίστα με κατοίκους που έπρεπε να λάβουν γη από τον δήμο. Η λίστα δικαιολογ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου