Νέες κατηγορίες προστίθενται στον φάκελο του Γκόρου

Νέες κατηγορίες προστίθενται στον φάκελο του Γκόρου

Ο πρώην δήμαρχος της Χιμάρας, Γιώργος Γκόρος, αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες, αυτή τη φορά για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, ενώ βρίσκεται υπό κράτηση για έξι μήνες κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ερευνών, οι εισαγγελικές αρχές του SPAK επιβεβαίωσαν ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν την κατάχρηση εξουσίας σε δύο περιπτώσεις και την απόκρυψη ή ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Γκόρος φέρεται να υπέγραψε χωρίς να διενεργήσει κανέναν έλεγχο, έγγραφα για τη μεταβίβαση 5.000 τετραγωνικών μέτρων κρατικής αγροτικής γης στον Stavro Mehilli, ο οποίος, μετά την απόκτηση της γης, την μετέγραψε σε εταιρεία που διοικείται από τον σύζυγο της υπουργού Olta Xhaçka. Η διαδικασία αυτή εγείρει σοβαρές υποψίες για παρατυπίες και ψευδείς δηλώσεις, καθώς η γη ανήκε αρχικά στο κράτος.

Επιπλέον, ο Γκόρος κατηγορείται για τη μεταφορά άλλων 5.080 τετραγωνικών μέτρων κρατικής γης, μέσω παρόμοιων μεθόδων, χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Πέρα από αυτές τις κατηγορίες, διερευνάται επίσης σε δεύτερη υπόθεση, όπου φέρεται να παραχώρησε παράνομα τέσσερα στρέμματα γης στον εκτελών χρέη δημάρχου Χιμάρας, Αχιλλέα Μπολάνο. Ο Μπολάνος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι η γη του ανήκει λόγω της μακροχρόνιας χρήσης της.

...

SPAK: Ο Γκόρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας - Η επίσημη ανακοίνωση

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το SPAK σχετικά με τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο. Η Ειδική Εισαγγελία ανακοινώνει ότι ο Γκόρο, με την ιδιότητα του δημάρχου, σε συνεργασία με τον...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου