Ελεύθερος ο Φρέντης Μπελέρης μετά από 16 μήνες

Ελεύθερος ο Φρέντης Μπελέρης μετά από 16 μήνες

Το δικαστήριο του Φίερι ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά πως ενέκρινε το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη για πρόωρη αποφυλάκιση του με τον περιοριστικό όρο της διατήρησης επικοινωνίας με το αστυνομικό τμήμα της Χιμάρας.

Ο δικηγόρος του Μπελέρη ρωτήθηκε από τα αλβανικά μέσα μετά την δίκη εαν χαρακτηρίζει την σημερινή απόφαση ως δικαστική νίκη για να απαντήσει «Όχι! Ο ιδιοκτήτης που έχει τα κλειδιά της φυλακής και όλα τα άλλα, έδωσε εντολή να τον βγάλουν μετά τις εκλογές»

Η εξέταση του αιτήματος από το αρμόδιο δικαστήριο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, όμως το δικαστήριο επικαλέστηκε κόλλημα εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και ανέβαλε την δική για σήμερα.

Ο Φρεντης Μπελέρης παρέμεινε στη φυλακή για 481 ημέρες και η ποινή του αναμενόταν να ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Η δικαστική του υπόθεση απασχόλησε έντονα τα διεθνή μέσα και έγινε η αφορμή για την ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας. Κατά την φυλάκιση κατόρθωσε να εκλεγεί δήμαρχος Χιμάρας και στη συνέχεια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.



Σχόλια

Προσθήκη σχολίου