Το τζόκερ των 3,6 εκατ. ευρώ του Τάβου δύο μήνες πριν τις εκλογές στη Χιμάρα

Το τζόκερ των 3,6 εκατ. ευρώ του Τάβου δύο μήνες πριν τις εκλογές στη Χιμάρα

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021, όταν η οικογένεια του Βαγγέλη Τάβου ίδρυσε την εταιρεία "Theap Konstruksion" στον τομέα των κατασκευών και ακινήτων με ένα αρχικό κεφάλαιο μόλις 100 χιλιάδες λέκ. Λίγους μήνες αργότερα, η εταιρεία σημείωσε σημαντική ανάπτυξη. Το Μάρτιο του 2022, η οικογένεια προσέθεσε στο ενεργητικό της εταιρείας ένα ακίνητο 33,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στο χωριό Λεκούρες στους Αγίους Σαράντα, κάτω από το γνωστό κάστρο της περιοχής. Το ακίνητο αυτό αρχικά εκτιμήθηκε στα 856 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, η λογιστική αξία του τετραπλασιάστηκε το 2023. Ο Βαγγέλης Τάβος έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας και ενέκρινε νέα εκτίμηση της αξίας του ακινήτου στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Αργότερα, η αξία αυτή αναθεωρήθηκε στα 3,59 εκατομμύρια ευρώ. Το Ιανουάριο του 2023, ο Βαγγέλης Τάβος δώρισε τις μετοχές της εταιρείας στον αδελφό του, Γρηγόρη Τάβο, ενώ δύο μήνες μετά, ο ίδιος ο Βαγγέλης διορίστηκε νομάρχης της περιφέρειας Αυλώνας από τον Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με το αλβανικό site Kapitali.al, η εταιρεία πωλήθηκε τελικά το Μάιο του 2023 για 3,6 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία "TDT & Partners", μια γνωστή επιχείρηση στα Τίρανα. Η πώληση συνέπεσε με τις πολιτικές εξελίξεις του Βαγγέλη Τάβου, ο οποίος είχε ήδη αναλάβει τον ρόλο του νομάρχη και προετοιμαζόταν να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στη Χιμάρα.

Παράλληλα, το ακίνητο στο Λεκούρσι, που αποτελεί μέρος της περιουσίας της εταιρείας, είναι περιζήτητο λόγω της στρατηγικής του τοποθεσίας κάτω από το κάστρο. Το Εθνικό Συμβούλιο Επικράτειας και Υδάτων ενέκρινε άδεια για την ανάπτυξη ενός πολυτελούς θερέτρου στην περιοχή. Ωστόσο, η γη αυτή έχει προκαλέσει διαμάχες, καθώς το κράτος υποστηρίζει ότι ανήκει στην δημόσια περιουσία. Παρ' όλα αυτά, η οικογένεια Τάβου κέρδισε τη νομική μάχη, με αποτέλεσμα να πουλήσει την έκταση για 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατήγγειλε ότι ο Τάβος απέκτησε την γη στο Λεκούρσι με πλαστά έγγραφα.

Ωστόσο, ο Τάβος κέρδισε τις εκλογές και έγινε δήμαρχος Χιμάρας και το πρώτο του σημαντικό έργο αφορούσε την παραχώρηση είκοσι στρεμμάτων κρατικής γης για την κατασκευή του πολυτελούς ξενοδοχείου White Roads στην Παλάσα.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από: kapitali.al

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου