Μάντσεστερ: Γυναίκα ανακάλυψε μαζικό τάφο ψάχνοντας τα δίδυμα αδέλφια της

Μάντσεστερ: Γυναίκα ανακάλυψε μαζικό τάφο ψάχνοντας τα δίδυμα αδέλφια της

Η ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου σε νεκροταφείο στο Oldham στο Μάντσεστερ, έγινε από μια γυναίκα που έψαχνε τον τόπο ταφής των δίδυμων αδελφών της, οι οποίοι πέθαναν το 1962. Ο τάφος περιείχε περισσότερα από 300 σώματα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκαν σε βρέφη και μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 145 έμβρυα που είχαν πεθάνει κατά τον τοκετό, 128 βρέφη και μικρά παιδιά, καθώς και 29 ενήλικες. Η τοποθεσία του τάφου, που δεν είχε κανένα διακριτικό σημάδι, ήταν μέχρι πρόσφατα άγνωστη.

Η γυναίκα που βρήκε τον τάφο προέρχεται από το Royton και ξεκίνησε την αναζήτησή της για να βρει την τελευταία κατοικία των δίδυμων αδελφών της, οι οποίοι είχαν αποβιώσει λίγο μετά τη γέννα το 1962. Οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν το εύρημα συγκλονιστικό και ζήτησαν να κατασκευαστεί μνημείο προς τιμήν όλων όσοι είναι θαμμένοι στον τάφο αυτό.

Σύμφωνα με την ίδια, οι γονείς της ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τα παιδιά τους, καθώς δεν γνώριζαν πού είχαν ταφεί. Ο ένας από τους δίδυμους γεννήθηκε νεκρός, ενώ ο άλλος πέθανε πέντε ώρες μετά τη γέννησή του.

Πριν από τη δεκαετία του 1980, τα νεκρά βρέφη συχνά αφαιρούνταν από τις οικογένειές τους χωρίς να τους παρέχονται πληροφορίες για την ταφή τους. Το ιατρικό προσωπικό ενημέρωνε τους γονείς ότι τα παιδιά τους θα ταφούν μαζί με κάποιο "καλό άνθρωπο" που θα ταφεί την ίδια μέρα, χωρίς ωστόσο να τους δίνεται η δυνατότητα να παρευρεθούν στην ταφή ή να τους αποχαιρετήσουν. Τα νεκρά βρέφη θάβονταν σε ομαδικούς τάφους, χωρίς διακριτική σήμανση.

Αυτή η αποκάλυψη ακολουθεί ένα παρόμοιο εύρημα μαζικού τάφου στο Wirral, όπου μια 79χρονη γυναίκα βρήκε τον γιο της μετά από 53 χρόνια αναζήτησης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου