Η Τζόρτζια Μελόνι «σερβίρεται» στην Αλβανία: Εστιατόριο τιμά την Ιταλίδα πρωθυπουργό

Η Τζόρτζια Μελόνι «σερβίρεται» στην Αλβανία: Εστιατόριο τιμά την Ιταλίδα πρωθυπουργό

Εστιατόριο αφιερωμένο στην Τζόρτζια Μελόνι άνοιξε κοντά στο κέντρο μεταναστών στην Αλβανία, όπου θα διαχειρίζονται αιτήσεις ασύλου για όσους προσπαθούν να εισέλθουν στην ΕΕ μέσω θαλάσσης. Το εστιατόριο, με την ονομασία "Trattoria Meloni", ανήκει στον Γκιέργκι Λούκα, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με τον Έντι Ράμα.

Το εστιατόριο διαθέτει 70 πορτρέτα της Μελόνι, με διαφορετικές εκφράσεις και ηλικίες της. Ο Λούκα δήλωσε ότι θέλησε να συνδυάσει την πολιτική με την τέχνη και την κουζίνα, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο χώρο. Η Μελόνι, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», επισκέφθηκε τον Ιούνιο το κέντρο στο Σεντζίν πριν από το άνοιγμα του εστιατορίου.

Το κέντρο αυτό, μαζί με ένα δεύτερο, θα επεξεργάζεται αιτήσεις ασύλου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας, Ιταλίας και ΕΕ. Στη συμφωνία αυτή, οι μετανάστες που διασώζονται στη Μεσόγειο από την ιταλική ακτοφυλακή θα μεταφέρονται στην Αλβανία. Παρότι η συμφωνία δέχθηκε κριτική από ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους ντόπιους, καθώς προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Ο Λούκα ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από την προσωπικότητα της Μελόνι και ελπίζει να επιστρέψει για να δοκιμάσει το φαγητό του. Τα πορτρέτα της στο εστιατόριο είναι έργα του γνωστού Αλβανού καλλιτέχνη Χελιτόν Χαλίτι, ο οποίος, παρά τις διαφορετικές πολιτικές του απόψεις, δήλωσε ότι εργάστηκε με πάθος πάνω στο πρότζεκτ.

Η Μελόνι έχει επίσης παίξει κεντρικό ρόλο σε άλλες μεταναστευτικές συμφωνίες, όπως αυτή μεταξύ ΕΕ και Τυνησίας το 2023, που στοχεύει στη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου