Εγκληματική οργάνωση με κέρδη 60 εκατ. ευρώ στα δίχτυα του SPAK

Εγκληματική οργάνωση με κέρδη 60 εκατ. ευρώ στα δίχτυα του SPAK

Η Ειδική Εισαγγελεία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία, σε συνεργασία με την ιταλική εισαγγελία και διεθνείς αρχές, πραγματοποίησε επιχείρηση για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για άτομα που εμπλέκονται στο εμπόριο κοκαΐνης. Η επιχείρηση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Manze, ενώ με απόφαση δικαστηρίου ελέγχθηκαν διάφορες κατοικίες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν λεπτομέρειες για την επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Ιταλία, όπου εκδόθηκαν 60 εντάλματα σύλληψης για άτομα που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος. Το συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι απέσπασε η εγκληματική οργάνωση από τις δραστηριότητές της ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εγκληματική οργάνωση είχε έδρα την Αλβανία και ήταν οργανωμένη με παραρτήματα σε όλη την Ιταλία. Η ομάδα μετέφερε ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική στην Ιταλία μέσω εμπορικών οδών και στη συνέχεια μετέφερε τα ναρκωτικά σε Ισπανία και Ολλανδία με φορτηγά.

Οι μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, μόλις έφταναν στην Ιταλία, αποθηκεύονταν σε πέντε κέντρα σε διάφορες πόλεις της βόρειας και κεντρικής Ιταλίας, όπως η Μπρέσια, το Βαρέζε και η Πίζα. Στα κέντρα αυτά συγκεντρώνονταν τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών, τα οποία παραδίδονταν σε μια παράλληλη ιταλο-κινεζική οργάνωση. Αυτή η οργάνωση παρείχε κρυφές τραπεζικές υπηρεσίες για τη μεταφορά παράνομων κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων από το εμπόριο ναρκωτικών μεταφέρονταν μέσω ενός Κινέζου υπηκόου που ζούσε στη Μπρέσια, χρησιμοποιώντας ένα σύνθετο σύστημα ξεπλύματος χρημάτων μέσω πλαστών τιμολογίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου