Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Γκόρου για ελαφρύτερο μέτρο κράτησης

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Γκόρου για ελαφρύτερο μέτρο κράτησης

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πρώην δημάρχου Γιώργου Γκόρου για ελαφρύτερο μέτρο κράτησης από την προφυλάκιση. Ο Γκόρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας σε δύο περιπτώσεις, με την κατηγορία να αφορά παρατυπίες στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας στην περιοχή της Χιμάρας, σχετικά με την αναγνώριση παραθαλάσσιων ιδιοκτησιών.

Οι έρευνες εναντίον του πρώην δημάρχου ξεκίνησαν από την Εισαγγελία της Αυλώνας για αδικήματα όπως κατάχρηση εξουσίας και πλαστογραφία εγγράφων, αλλά αργότερα η υπόθεση μεταφέρθηκε στην ειδική εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις έρευνες, το 2016, ο Γκόρος εξέτασε αίτημα του Αχιλλέα Μπολλάνου (εκτελών χρέη δημάρχου Χιμάρας), σύμφωνα με τον νόμο 7051, για την απόκτηση τίτλου ιδιοκτησίας γης, παραχωρώντας του παράνομα μια έκταση 4.263 τετραγωνικών μέτρων. Ωστόσο, οι έλεγχοι της εισαγγελίας αποκάλυψαν ότι ο Μπολλάνος κατείχε ήδη από το 1996 μια έκταση 7.700 τετραγωνικών μέτρων, γεγονός που οδήγησε στην κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας εναντίον του Γκόρου.

...

Το SPAK παραπέμπει σε δίκη τον Γκόρο και τέσσερις ακόμη

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος ολοκλήρωσε τις έρευνες και παρέπεμψε σε δίκη τον πρώην δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, καθώς και τέσσερις άλλους αξιωματούχους, με ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου