Συνεργασία Ισραήλ - Αλβανίας στον τομέα της καινοτομίας

Συνεργασία Ισραήλ - Αλβανίας στον τομέα της καινοτομίας

Η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομίας, Πολιτισμού και Καινοτομίας της Αλβανίας, στον τομέα της καινοτομίας, με επικεφαλής τον κ. Sokol Bardhi και ο Οργανισμός Καινοτομίας και Οικονομίας (Innovation and Economy Agency- AIE), με επικεφαλής την κα Ledi Imeraj, ολοκλήρωσαν μία σειρά συναντήσεων με οργανισμούς και θεσμικά όργανα του Ισραήλ που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλβανός Υπουργός Οικονομίας, Πολιτισμού και Καινοτομίας, κ. Blendi Gonxhja, ανακοίνωσε, σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ότι "στις συναντήσεις που έλαβαν χώρα, συμμετείχαν όχι μόνο κυβερνητικοί φορείς, αλλά και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και μη κυβερνητικοί οργανισμοί, κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, πανεπιστήμια και εμπειρογνώμονες του TechPark. Είχαν δε, ως απώτερο στόχο την ανταλλαγή της τεχνογνωσίας και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζει το Ισραήλ στον τομέα της καινοτομίας, καθώς και την εξέταση της δυνατότητας για την εφαρμογή τους στην Αλβανία",

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι εξής οργανισμοί: Matam Tech Park (Χάιφα), Road2 Innovation Center, The Artificial Intelligence Center of Excellence (Χάιφα), Israel Innovation Authority (Ιερουσαλήμ), το Υπουργείο Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (Ιερουσαλήμ), Innovation and Entrepreneurship Center of the Hebrew University (Ιερουσαλήμ), Israel Innovation Institute (Τελ Αβίβ), Startup Nation Central (Τελ-Αβίβ), Deloitte Innovation Center (Τελ-Αβίβ).

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συναντήσεων, οι αντιπροσωπείες επικεντρώθηκαν στις ευκαιρίες συνεργασίας για την ανάπτυξη του τομέα της καινοτομίας, την ενίσχυση των αλβανικών νεοφυών επιχειρήσεων, της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της παραγωγής, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών. Τέλος, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η τεχνολογία και οι προκλήσεις της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης αξιολογήθηκαν ως στρατηγικές προτεραιότητες στις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον κ. Gonxhja από τις εν λόγω συναντήσεις αναμένεται να προκύψει στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της καινοτομίας στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου