Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα προκήρυξε τον διαγωνισμό για το Πάρκο Υγροτόπων στη λίμνη της Σκόδρας

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα προκήρυξε τον διαγωνισμό για το Πάρκο Υγροτόπων στη λίμνη της Σκόδρας

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) έχει ανοίξει διαγωνισμό για τη βελτίωση του τοπίου και των συνδεδεμένων υποδομών για το Πάρκο Υγροτόπων στην είσοδο της Λίμνης Σκόδρας, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής προσφοράς των φυσικών περιοχών στη βόρεια περιφέρεια.

Σύμφωνα με την EBRD, η περιοχή όπου θα εκταθεί το έργο είναι πολύ αραιοκατοικημένη, ενώ η φυσική έκταση καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της. Το Πάρκο Υγροτόπων θα παρέχει αναψυκτικές λειτουργίες για τους πολίτες, όπως περιοχές για περίπατο και ξεκούραση με θέα τους υγρότοπους και αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης, σύμφωνα με την τράπεζα, αυτό το πάρκο έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για την Σκόδρα, καθώς είναι ένα πρωτοποριακό έργο κλιματικής προσαρμογής που θα ρυθμίσει τις πλημμύρες στην περιοχή.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αποτελούν μέρος του έργου για τις Υποδομές και τον Τουρισμό στην Αλβανία, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συνολικό ποσό 40 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και από το συμπληρωματικό κρατικό δάνειο που χορηγήθηκε από την EBRD στην κυβέρνηση της Αλβανίας.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος διαγωνισμός που ανοίγει η EBRD στο πλαίσιο αυτού του έργου, καθώς μόλις λίγες εβδομάδες πριν άνοιξε η διαδικασία για τη βελτίωση του πολιτιστικού τουριστικού δυναμικού μέσω παρεμβάσεων στο Κάστρο του Μπερατίου, καθώς και για την ανακατασκευή και βελτίωση του δρόμου Shirokë – Zogaj – Συνοριακή γραμμή με το Μαυροβούνιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου