Δρόπολη: Φωτιές ξανά στα βοσκοτόπια της Βάνιστας και της Δερβιτσάνης

Δρόπολη: Φωτιές ξανά στα βοσκοτόπια της Βάνιστας και της Δερβιτσάνης

Το απόγευμα του Σαββάτου επανεμφανίστηκαν πυρκαγιές στον Δήμο Δρόπολης, τυλίγοντας τους βοσκοτόπους στους λόφους των χωριών Βάνιστας και Δερβιτσάνης. Οι φλόγες προχώρησαν προς τις κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας έντονη ανησυχία.

Η κατάσταση παρακολουθείται από τις δομές έκτακτης ανάγκης, τους πυροσβέστες, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση επιδείνωσης.

Οι φωτιές του φετινού καλοκαιριού έχουν καταστρέψει περίπου 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης στο Δήμο Δρόπολης. Μετά από προσπάθειες περίπου επτά ωρών, οι πυροσβέστες και οι εθελοντικές δυνάμεις κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά στο βουνό του Σοποτίου που κατευθυνόταν προς το Αργυρόκαστρο.

Λόγω της απόστασης από τους δρόμους, η κύρια επέμβαση έγινε με περιστασιακά μέσα, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα επενέβη στην περιοχή των κεραιών στο βουνό του Σοποτίου. Η περιοχή παρακολουθείται για τον κίνδυνο πιθανής επανενεργοποίησης της φωτιάς.

Επιπλέον, διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην περιοχή του δήμου Δελβίνου και εικάζεται ότι ήταν εμπρησμός.

...

Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν την Αλβανία τα τελευταία 24ωρα

Οι δασικές πυρκαγιές στην Αλβανία συνεχίζουν να κατακαίουν εκατοντάδες εκτάρια δασών και βοσκοτόπων εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οι πιο πληγείσες περ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου