Βέλγιο: Σύλληψη Αλβανού για πάνω από 26 ληστείες

Βέλγιο: Σύλληψη Αλβανού για πάνω από 26 ληστείες

Ένας Αλβανός καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση στο Βέλγιο για τη διάπραξη 26 κλοπών, οι οποίες περιλάμβαναν κλοπές τραπεζικών καρτών, οχημάτων, πολύτιμων κοσμημάτων και χρημάτων. Οι κλοπές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2021.

Προηγουμένως, ο καταδικασθείς είχε διαπράξει παρόμοια εγκλήματα στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Χρησιμοποιώντας πολλά ψευδώνυμα και οχήματα με κλεμμένες πινακίδες, ταξίδευε σε όλη τη χώρα, στοχεύοντας ιδιαίτερα περιοχές όπως το Bilzen (επαρχία του Limburg), το Chaudfontaine (επαρχία της Λιέγης), το Tervuren (επαρχία της Φλαμανδικής Μπραμπάντ) και το Bastogne (επαρχία του Λουξεμβούργου).

Ο τρόπος λειτουργίας του περιλάμβανε το σπάσιμο παραθύρων ή κλειδαριών σπιτιών και αυτοκινήτων. Έκλεβε τόσο πολυτελή αυτοκίνητα όσο και λιγότερο ακριβά μοντέλα. Η πιο σημαντική από τις κλοπές του σημειώθηκε στις 21 Μαΐου 2021 στο Bastogne, όπου αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ. Το DNA του βρέθηκε σε πολλά σπίτια και οχήματα, καθιστώντας τον αναμφισβήτητα ένοχο για τα εγκλήματα που διέπραξε.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου