Μπερίσα: 7 ερωτήματα για την κλοπή 224.000 τ.μ. από τον Έντι Ράμα στη Γυπαία

Μπερίσα: 7 ερωτήματα για την κλοπή 224.000 τ.μ. από τον Έντι Ράμα στη Γυπαία

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, επανήλθε με νέες ερωτήσεις προς τον Έντι Ράμα σχετικά με τη διαχείριση 224 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων γης στον κόλπο της Γυπαίας. Ο Μπερίσα ζήτησε από τον Ράμα να διευκρινίσει εάν είχε αναθέσει στον διάσημο Ολλανδό αρχιτέκτονα Winy Maas τη μελέτη της περιοχής και να αποκαλύψει το ποσό που πληρώθηκε για το έργο.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα, ο Ράμα παραδέχτηκε σιωπηρά ότι εξαπάτησε το κοινό όταν ισχυρίστηκε πως ούτε ο ίδιος ούτε η μητέρα του είχαν ζητήσει ποτέ τη γη. Αντιθέτως, ο Μπερίσα αποκαλύπτει ότι η οικογένεια του Ράμα, μέσω της μητέρας του, έχει διεκδικήσει νομικά την κυριότητα αυτής της γης, η οποία βρίσκεται σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της αλβανικής ακτής.

Ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα για σιωπή και αποφυγή απαντήσεων σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη μεταβίβαση αυτής της γης και τον ρόλο της κυβέρνησης στην όλη υπόθεση. Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον Ράμα, παρέδωσε αυτή την έκταση χωρίς τα απαραίτητα νομικά έγγραφα σε ιδιωτικά συμφέροντα, προκαλώντας έτσι ζημία στο δημόσιο συμφέρον.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει ο Μπερίσα είναι αν ο αρχιτέκτονας Winy Maas σχεδίασε ένα έργο για την ανάπτυξη της περιοχής, σε ποια χρονιά και με ποιο κόστος. Επιπλέον, διερωτάται αν το έργο αυτό αφορά την πραγματική περιοχή που έχει διεκδικηθεί ή αν πρόκειται για άλλο σημείο, μακριά από τη θάλασσα, όπως ισχυρίστηκε ο Ράμα.

Ο Μπερίσα τονίζει ότι οι Αλβανοί πολίτες αξίζουν απαντήσεις και ότι η σιωπή του Ράμα υποδηλώνει ενοχή. Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον Μπερίσα, είναι η μεγαλύτερη κλοπή γης στην Αλβανία τα τελευταία 32 χρόνια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου