Συνάντηση του διευθυντή της CIA με την πρόεδρο του Κοσόβου

Συνάντηση του διευθυντή της CIA με την πρόεδρο του Κοσόβου

Ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, πραγματοποίησε την Πέμπτη κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι, στην Πρίστινα.

Η επίσκεψή του εντάσσεται σε περιοδεία στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε επίσης το Σεράγεβο και το Βελιγράδι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες από καμία πλευρά σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών. Η επίσκεψη του Μπερνς λαμβάνει χώρα εν μέσω έντασης με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία αντιτίθεται στις αποφάσεις του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, για τα βόρεια της χώρας.

Ο Μπερνς ταξίδεψε στην Πρίστινα αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα για τις επαφές του εκεί. Νωρίτερα, την Τρίτη, είχε βρεθεί στο Σεράγεβο, όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους των πολιτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών της χώρας. Σύμφωνα με αμερικανικό κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τις συνομιλίες αυτές συζητήθηκε η διχαστική ρητορική και οι φιλορωσικές ενέργειες του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ.

Ο Ντόντικ απολαμβάνει στήριξη από τη Ρωσία, και στη Δύση υπάρχουν ανησυχίες ότι η Μόσχα επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει τη Βοσνία και τα Δυτικά Βαλκάνια, προκειμένου να στρέψει την προσοχή από την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου