Οι ταϊλανδικές αρχές εντόπισαν τα δύο πλοία από την Αλβανία που μετέφεραν 100 κοντέινερ με τοξικά απόβλητα

Οι ταϊλανδικές αρχές εντόπισαν τα δύο πλοία από την Αλβανία που μετέφεραν 100 κοντέινερ με τοξικά απόβλητα

Οι ταϊλανδικές αρχές εντόπισαν τα δύο πλοία, που μετέφεραν πάνω από 100 εμπορευματοκιβώτια με 816 τόνους ύποπτων βιομηχανικών αποβλήτων, μεταξύ των οποίων και τοξικά υλικά.

Τα δύο πλοία της διεθνούς ναυτιλιακής γραμμής «Maersk», συγκεκριμένα τα «Campton» και «Candor», φέρεται να μετέφεραν επικίνδυνα απόβλητα από ηλεκτρικούς κλιβάνους τήξης χάλυβα (όπως κάδμιο και χρώμιο) από την Αλβανία προς την Ταϊλάνδη. Τα πλοία αυτά κρατήθηκαν από τις λιμενικές αρχές, και όπως αναφέρουν το «Bloomberg» και ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης, σχεδιάζεται η επιστροφή τους στην Ευρώπη. Οι αρχές της Ταϊλάνδης, καθώς και η μη κυβερνητική οργάνωση «Basel Network», που ασχολείται με την προστασία από τοξικά απόβλητα, είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι τα πλοία θα επιστραφούν στην χώρα προέλευσής τους, πιθανώς την Αλβανία ή την Ιταλία, απ' όπου φέρονται να φόρτωσαν τα εμπορευματοκιβώτια.

Σύμφωνα με το ταϊλανδικό μέσο «Bangkok Post», η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία του πλοίου «Maersk Candor» ήταν κοντά στη Νότια Αφρική, με προγραμματισμένη άφιξη στη Σιγκαπούρη στις 24 Αυγούστου, ενώ το πλοίο «Maersk Campton» αναμενόταν να φτάσει στη Σιγκαπούρη μία ημέρα νωρίτερα. Ωστόσο, το «Bloomberg» επιβεβαίωσε ότι τα πλοία μετέφεραν εμπορευματοκιβώτια με σκόνη καμίνου τόξου προς το λιμάνι Laem Chabang στην Ταϊλάνδη, με στάσεις στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Η «Maersk» συνεργάζεται με τις αρχές για να διασφαλίσει την επιστροφή των επικίνδυνων αποβλήτων στην Ευρώπη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι ταϊλανδικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν θα δεχθούν τη σκόνη κλιβάνου, που θεωρείται επικίνδυνο απόβλητο και περιέχει τοξικά μέταλλα όπως κάδμιο και χρώμιο.

...

Σε συναγερμό οι ταϊλανδικές αρχές: 100 κοντέινερ με επικίνδυνα απόβλητα μας έρχονται από την Αλβανία

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν λάβει αυστηρά μέτρα για να εμποδίσουν την είσοδο στη χώρα περίπου 100 εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία φέρεται να περιέχουν επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα από την Αλβανία. Η...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου