Νερό με το σταγονόμετρο για τους κατοίκους της Χιμάρας

Νερό με το σταγονόμετρο για τους κατοίκους της Χιμάρας

Από τα μέσα Ιουνίου η ύδρευση στη γειτονιά Κάστρο της Χιμάρας παρέχεται μόνο τρεις ώρες την ημέρα, διατίθεται στο δίκτυο για να μπορούν να γεμίζουν οι κάτοικοι τις δεξαμενές τους. Αυτό ουδέποτε επικοινωνήθηκε στους κατοίκους εκ των προτέρων ούτε ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, αλλά κι αυτό όπως σε πολλά άλλα, στην Αλβανική πραγματικότητα, οι κάτοικοι το έμαθαν τελευταίοι.

Παρόμοιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο χωρίο Νίβιτσα ενώ παραμένει το διαχρονικό πρόβλημα στην Παλάσα όπου ο κύριος όγκος του νερού εξυπηρετεί τα τουριστικά θέρετρα στερώντας το από τα σπίτια των μονίμων κατοίκων.

Τις τελευταίες 48ώρες δεν έχει πάει ούτε μια σταγόνα νερό στα νοικοκυριά της Χιμάρας κάτι που κάνει τις υψηλές θερμοκρασίες της καλοκαιρινής περιόδου ακόμη πιο δυσβάστακτες. Οι κάτοικοι, ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι και λίγες οικογένειες που προσπαθούν να βιοπορισθούν νοικιάζοντας ένα-δυο δωμάτια στα σπίτια τους, θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την κατανάλωση του πολύτιμου αυτού αγαθού, στη μέση του καλοκαιριού, στη μέση της τουριστικής σεζόν από την οποία όλοι ζουν!

Πέραν των αναγκών των κατοίκων εξαιτίας της έλλειψης ενός βασικού αγαθού το οποίο μάλιστα πληρώνουν αδρά, τίθεται και το σοβαρό ζήτημα της εικόνας της Χιμάρας στους τουρίστες που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Πόσο πιθανό είναι ένας τουρίστας να επιστρέψει σε μια περιοχή όπου ακόμη και τα βασικά αγαθά δεν είναι και τόσο αυτονόητα;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αρμόδιες αρχές για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, είναι απασχολημένες με άλλα σοβαρότερα θέματα, όπως για παράδειγμα οι δημοτικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου