Χιμάρα - Τοπικές εκλογές: Οι εγγραφές έως 24 Ιουλίου, η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά στις 27

Χιμάρα - Τοπικές εκλογές: Οι εγγραφές έως 24 Ιουλίου, η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά στις 27

Αναφορικά με τις εκλογές του Δήμου Χιμάρας που θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, το Εκλογικό Σώμα έχει λάβει την απόφαση για τις προθεσμίες των εκλογών. Τα κόμματα θα πρέπει να προσφύγουν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) για εγγραφή έως τις 22 Ιουλίου στις 4:00 μ.μ. Οι συνασπισμοί έχουν προθεσμία έως τις 24 Ιουλίου στις 12:00 για να εγγραφούν στην επιτροπή. Η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές στη Χιμάρα ξεκινά στις 27 Ιουλίου.

Στις 5 Ιουλίου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή κήρυξε την διακοπή της θητείας του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, μετά την οριστική απόφαση του Εφετείου, που τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση για εκλογική διαφθορά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΕΕ, Ιλιριάν Τσελιμπάσι, η απόφαση βασίστηκε στον λεγόμενο Νόμο Αποποινικοποίησης.

Κατεπειγόντως, η αλβανική κυβέρνηση ζήτησε την προκήρυξη νέων εκλογών στη Χιμάρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος όρισε την 4η Αυγούστου ως ημέρα της κάλπης.

...

Ένωση Χειμαρριωτών: Ο Πέτρος Γκικουρίας άξιος συνεχιστής του έργου του Φ. Μπελέρη στη Χιμάρα

Μετά την πρωτοφανή, παράνομη, απαράδεκτη δίωξη που υπέστη ο λαός της Χιμάρας στο πρόσωπο του δημάρχου που εξέλεξε, μας δίνεται η δυνατότητα στις 4 Αυγούστου να υπερασπιστούμε και να κάνουμε πράξη το α...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου