Εκλογές Χιμάρας: 8.238 έχουν ψηφίσει έως τώρα

Εκλογές Χιμάρας: 8.238 έχουν ψηφίσει έως τώρα

**Τελευταία ενημέρωση: 8.238 οι ψηφοφόροι μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες.


Συνεχίζονται οι εκλογές στη Χιμάρα και η συμμετοχή στις 5:30μμ τοπική έχει φτάσει στους 7.875 ψηφοφόρους στα 63 εκλογικά κέντρα του δήμου. Απομένει λίγο λιγότερο από μια ώρα και ήδη έχει ξεπεραστεί ο αριθμός των ψηφοφόρων του 2023 που ανήλθε στους 7.800 φηφοφόρους.

Υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για παρέμβαση και παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία έξω από τα εκλογικά κέντρα, από υπαλλήλους του δημαρχείου και στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος. Ο αλβανικός εκλογικός νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους του δημαρχείου αλλά και σε όσους βολιδοσκοπούν ψηφοφόρους να μην πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων, προφανώς και κανείς δεν σέβεται το νόμο.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει σε αρκετά μέσα βίντεο από περιστατικό που έχει καταγραφεί στο εκλογικό κέντρο 4580 στο Πήλιουρι, όπου στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος αρνείται να συμμορφωθεί και αγνοεί την προτροπή της προέδρου του εκλογικού κέντρου να απομακρυνθεί,


Αρκετοί εκτιμούν πως η μεταδημότευση 320 νέων ψηφοφόρων με σκοπό να ενισχύσουν το σοσιαλιστικό κόμμα αλλά και η απαγόρευση ψήφου με ληγμένες ταυτότητες ήταν οι κρυφοί άσσοι στο μανίκι της αλβανικής κυβέρνησης για να κερδίσει τις εκλογές στη Χιμάρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου