Κόντρα Μελόνι - Μακρόν στη σύνοδο G7 για το δικαίωμα στην άμβλωση

Κόντρα Μελόνι - Μακρόν στη σύνοδο G7 για το δικαίωμα στην άμβλωση

Συνεχίζονται οι έντονες διαφωνίες μεταξύ ορισμένων συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Απουλία, σχετικά με την απουσία αναφοράς στο δικαίωμα στην άμβλωση στο προσχέδιο συμπερασμάτων.

Χθες το βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία της λέξης "άμβλωση" από το κείμενο συμπερασμάτων, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι απάντησε αμέσως, τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται εντάσεις για θέματα στα οποία έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία εδώ και καιρό". Πρόσθεσε ότι "σε δύσκολες εποχές όπως αυτή, είναι λάθος να χρησιμοποιείται ένα τόσο σημαντικό φόρουμ όπως η G7 για προεκλογική εκστρατεία".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική προεδρία της G7 υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται νέα αναφορά στο δικαίωμα στην άμβλωση, καθώς υπήρχε ήδη στο κείμενο συμπερασμάτων της προηγούμενης συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα.

Ωστόσο, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει σήμερα ότι το ζήτημα θεωρείται πολύ σημαντικό από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί μια νέα, πλήρη αναφορά, και ότι τα συμπεράσματα της συνόδου είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου