Ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου Τιράνων που διακινεί κλεμμένα αυτοκίνητα και εκβιάζει πολίτες

Ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου Τιράνων που διακινεί κλεμμένα αυτοκίνητα και εκβιάζει πολίτες

Όταν ο Mariglen Qato ήταν επικεφαλής της Επιθεώρησης Προστασίας Επικράτειας (IMT) του Δήμου Τιράνων και στενός συνεργάτης του δημάρχου Erion Veliaj, οι καταγγελίες για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας είχαν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Πολλοί πολίτες από διάφορες περιοχές των Τιράνων κατέκλυσαν τα μέσα ενημέρωσης και τα αστυνομικά τμήματα με καταγγελίες, ενώ αρκετές από αυτές ξεχάστηκαν στην Εισαγγελία ή απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια.

Μετά τη λήξη της θητείας του Qato, αρκετοί πολίτες θεώρησαν πως θα ερχόταν η στιγμή της διαφάνειας και της νομιμότητας, ιδιαίτερα μετά τη σύλληψή του στο πλαίσιο του σκανδάλου "5D". Ωστόσο, η επιλογή του νέου επικεφαλής επιθεωρητή, Rigers Sheqeri, φαίνεται να επιβεβαιώνει το μοτίβο διορισμών με άτομα που έχουν νομικές εμπλοκές.

Πριν από δύο χρόνια, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Sheqeri είχε εμπλακεί σε εγκληματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής αυτοκινήτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Sheqeri συμμετείχε στη διακίνηση κλεμμένων οχημάτων, ειδικά στην Ιταλία, όπου είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο τύπου Volkswagen και το εισήγαγε παράνομα στην Αλβανία με πλαστά έγγραφα. Παρά τις κατηγορίες αυτές, κατάφερε να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη, πληρώνοντας τους αρμόδιους για να κλείσει την υπόθεση.

Η ανάληψη της θέσης του ως προϊσταμένου της Εθνικής Επιθεώρησης Προστασίας της Επικράτειας, υπό το Υπουργείο Εσωτερικών και τον τότε υπουργό Bledi Çuçi, δεν πέρασε απαρατήρητη. Η πολίτης Μαρσέλα Λέκλι τον κατήγγειλε δημόσια, κατηγορώντας τον για εκβιασμό, ζητώντας της 10.000 ευρώ για να αποφύγει την κατεδάφιση του σπιτιού της στην περιοχή του Αστίρ.

Η Λέκλι δήλωσε δημόσια στα ΜΜΕ πως η κατεδάφιση ακολουθούσε δύο πρότυπα: όσοι πλήρωναν διατηρούσαν μέρος του σπιτιού τους, ενώ όσοι δεν πλήρωναν το έβλεπαν να κατεδαφίζεται πλήρως. Ο Sheqeri κατηγορήθηκε πως είχε μεσολαβήσει για να ζητήσει το ποσό των 10.000 ευρώ μέσω μεσιτών, ενώ η Λέκλι ζήτησε την παρέμβαση του δημάρχου Veliaj και των δικαστικών αρχών.

Μετά από αυτές τις κατηγορίες, ο Sheqeri υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Λέκλι, με την υπόθεση να συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη. Σήμερα, ο Rigers Sheqeri κατέχει τη θέση του επικεφαλής της Τοπικής Επιθεώρησης του Δήμου Τιράνων, υπό την ηγεσία του Erion Veliaj.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου