Οι προτεραιότητες του Υπουργού Εξωτερικών

Οι προτεραιότητες του Υπουργού Εξωτερικών

Νέα ήθη και πρακτικές στο υπουργείο Εξωτερικών. Έτσι, σε μια εξαιρετικά σημαντική, άτυπη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, που έγινε στην Πράγα και είχε θέμα τις αποφάσεις για τον πόλεμο της Ουκρανίας, που αφορούν άμεσα όλους τους Ευρωπαίους, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον… μόνιμο αντιπρόσωπο στο ΝΑΤΟ πρέσβη Μιλτιάδη Νικολαΐδη.

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης προτίμησε να καθίσει στην Αθήνα, όπου είχε μια προεκλογική συζήτηση με τους Κωνσταντίνο Φίλη και Τάσο Χατζηβασιλείου στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ, σνομπάροντας μια εξαιρετικά σημαντική νατοϊκή συνάντηση. Και έτσι είχε όλο τον χρόνο να αναχωρήσει την περασμένη Κυριακή για τη Νέα Υόρκη, ενώ η ψηφοφορία για την εκλογή της Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ ήταν προγραμματισμένη για την… περασμένη Πέμπτη.

Πάντως, για να λέμε και την αλήθεια, το σχέδιο για την ελληνική υποψηφιότητα στο ΣΑ του ΟΗΕ ξεκίνησε από τον Νίκο Δένδια, ο οποίος δούλεψε πολύ για τον στόχο αυτό, έχοντας γυρίσει τον μισό πλανήτη προκειμένου να εξασφαλίσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων για την Ελλάδα

Από την στήλη Υπουργείο Εξωφρερικών της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου