Δημότες Χιμάρας έγιναν ο πρώην δήμαρχος Δρόπολης και ο αδερφός του Τάβου

Δημότες Χιμάρας έγιναν ο πρώην δήμαρχος Δρόπολης και ο αδερφός του Τάβου

Υποψήφιος εισαγωγής, ψηφοφόροι εισαγωγής και στελέχη εισαγωγής

Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο στην Χιμάρα μετά το 1990, έτσι και σε αυτή που διανύουμε δεν λείπουν οι μεθοδεύσεις και οι πιέσεις από τα κυβερνητικά στελέχη για να εκμαυλίσουν την ψήφο των πολιτών.

Πριν ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές ξεκίνησε ο εμπαιγμός με τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, συνοδευόμενος από τον τότε περιφερειάρχη και σημερινό υποψήφιο μοίραζε τίτλους ιδιοκτησίας για τα σπίτια πριν το 1990, κάνοντας προπαγάνδα πως τάχα μοιράζει τίτλους ιδιοκτησίας για οικόπεδα και χωράφια. Ενώ διαδίδουν πως έχουν μοιράσει χιλιάδες τέτοιους τίτλους, στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν ούτε τους 100. Τα υπόλοιπα είναι αιτήσεις για νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

Στην Χιμάρα έχουν κατέβει πρωτοκλασάτοι υπουργοί για να πιέσουν τον κόσμο και να ασκήσουν την επιρροή τους με τον καθένα απ' αυτούς να έχει αναλάβει συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα ενώ τους συνοδεύουν οι διευθυντές τους. Στη Χιμάρα αυτές τις ημέρες βρίσκεται ο διευθυντής της εφορίας, ο διευθυντής του υποθηκοφυλακείου, ο διευθυντής του οικονομικού εγκλήματος, ο διευθυντής τουρισμού, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής, ο διευθυντής της υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και όλοι αυτοί από τώρα και μέχρι τις εκλογές θα γυροφέρνουν στα χωριά με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού με φιμέ τζάμια και θα πιέζουν ασφυκτικά τους ψηφοφόρους να λάβουν την «σωστή απόφαση». Επίσης στην Χιμάρα βρίσκονται και δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Αλβανίας, την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Τιράνων είχε κάνει εκδήλωση στο χωριό Βουνό στο πλευρό του Τάβου και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να τον ψηφίσει ενώ και ο δήμαρχος Αυλώνα έχει παρατήσει την πόλη του μεσούσης της τουριστικής περιόδου για να αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία στο χωρίο Κηπαρό, απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του, και εκλιπαρεί τον κόσμο να ψηφίσει τον Τάβο.

Προφανώς οι προαναφερθέντες δεν επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες μέσω του έργου που έχει κάνει στην περιοχή η σοσιαλιστική κυβέρνηση και ο υποψήφιος Τάβος, γιατί αυτό είναι ανύπαρκτο. Η πίεση έχει να κάνει με τις ανάγκες που έχει ο κάθε πολίτης και είναι μία ξεκάθαρη προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα του κόσμου τα οποία όμως οι ίδιοι τους δημιούργησαν. Φυσικά αυτές οι μεθοδεύσεις απαγορεύονται ρητά από το νόμο.

Όλα αυτά έκαναν και το 2023, παρόλα αυτά ο κόσμος δεν ενέδωσε και τελικά εξέλεξε τον Φρέντη Μπελέρη.

Τώρα όμως έχουν επιστρατεύσει και μία καινούργια μέθοδο, την αλλοίωση του εκλογικού καταλόγου μεταφέροντας ψηφοφόρους από άλλους δήμους. Από τους εκατοντάδες νέους εκλογείς που έχουν γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Χιμάρας, στη λίστα του χωριού Μπόρσι ξεχωρίζουμε το όνομα του αδερφού του Τάβου, Γρηγόρη, αλλά και αυτό του πρώην δημάρχου Δρόπολης, Αχιλλέα Ντέτσικα. Αυτά τα άτομα ουδεμία σχέση έχουν με την Χιμάρα και φυσικά δεν διαθέτουν ούτε μόνιμη κατοικία στο δήμο όπως προβλέπει ο Νόμος. Λαμβάνοντας υπόψιν πως οι εκλογές είναι επαναληπτικές, θα πρέπει να γίνουν με τις ίδιες εκλογικές λίστες του Μαΐου του 2023. Όλα αυτά μαρτυρούν τον φόβο του Τάβου για το αποτέλεσμα αλλά και την πρόθεση του καθεστώτος να κάνει τα πάντα ώστε να καταφέρει να αρπάξει τη διοίκηση του Δήμου.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά πως η μεταδημότευση του πρώην δημάρχου Δρόπολης στη Χιμάρα δεν είναι μόνο για να ενισχύσει τον Τάβο με την ψήφο του, αλλά και για να αναλάβει διοικητικά καθήκοντα στην περίπτωση όπου οι μεθοδεύσεις και ο εκφοβισμός του κόσμου πιάσουν τόπο και ο εκλεκτός του Ράμα κερδίσει τις εκλογές.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο υποψήφιος της Ομόνοιας - ΚΕΑΔ κ. Πέτρος Γκικουρίας θα καταγγείλει τα ανωτέρω καθώς και πολλές άλλες παράνομες ενέργειες, στις συναντήσεις που θα έχει τις προσεχείς ημέρες με τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αλβανία.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας που θα βρεθούν στης 4 Αυγούστου στη Χιμάρα από όλα τα μέρη του κόσμου, βλέπετε κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να κάνουν εκλογές στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, κάθε άλλο παρά όρεξη για εντάσεις και φασαρίες έχουν. Ας ελπίσουμε πως και η αλβανική κυβέρνηση και ο υποψήφιός της θα περιοριστούν στις πιέσεις και τους εκφοβισμούς και δεν θα δυναμιτίσουν περαιτέρω το κλίμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 2

Ασμοδαίος 22/07/2024 11:40

Ο σύγχρονος Εφιάλτης και τα τσιράκια του, ντροπή τους

Ο σύγχρονος Εφιάλτης και τα τσιράκια του, ντροπή τους
Νέμεσις 22/07/2024 12:45

Θα έπρεπε να ντρέπονται δεν νοείται Έλληνας να στηρίζει τον Ράμα

Θα έπρεπε να ντρέπονται δεν νοείται Έλληνας να στηρίζει τον Ράμα

Προσθήκη σχολίου