Τον Αλμπίν Κούρτι υποδέχτηκε ο Ερντογάν στην Άγκυρα

Τον Αλμπίν Κούρτι υποδέχτηκε ο Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, πραγματοποίησε δεύτερη φέτος επίσκεψη στην Τουρκία, συναντώντας τον πρόεδρο Ερντογάν. Στόχος, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική και αμυντική συνεργασία.

Συζητήθηκαν διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και νέες ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ασφάλειας και της άμυνας. Ο Κούρτι ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξη στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνείς οργανισμούς.

Η Τουρκία υποστήριξε το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή του Κούρτι στο πρώτο οικονομικό φόρουμ Κοσόβου-Τουρκίας τη Δευτέρα στοχεύει στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και στην αύξηση των επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται η αγορά drones Bayraktar TB-2 από το Κοσσυφοπέδιο το περασμένο καλοκαίρι, ενισχύοντας την αμυντική του ικανότητα. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ενέκρινε την πρόταση αναβάθμισης του Κοσσυφοπεδίου σε συνδεδεμένο μέλος, φέρνοντάς το πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Παρότι η ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης παραμένει ανοιχτό μέτωπο, η πρόοδος προς διεθνείς οργανισμούς αποτελεί σημαντικό βήμα. Η εξέλιξη εξαρτάται από την πρόοδο του Κοσσυφοπεδίου στην συγκρότηση Συνδέσμου δήμων με σερβική πλειοψηφία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου