Ψηφίζουν Τάβο για να πάψει η Χιμάρα να μιλάει ελληνικά (βίντεο)

Ψηφίζουν Τάβο για να πάψει η Χιμάρα να μιλάει ελληνικά (βίντεο)

Ρεσιτάλ ανθελληνισμού σε προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Τάβου

Μια ανάσα πριν τις επαναληπτικές εκλογές στη Χιμάρα, γίναμε μάρτυρες μιας χυδαίας ανθελληνικής επίθεσης κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του υποψηφίου του Ράμα, Βαγγέλη Τάβου εκ Δερόπολης.

Ο Τάβος βρέθηκε χθες στα πλαίσια της περιοδείας του στα χωριά Τερμπάτς και Βρανίστι, τα οποία από τη διοικητική διαίρεση του 2015 εντάσσονται στο δήμο Χιμάρας. Τον πλαισίωναν ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος περιφέρειας Αυλώνας, Vullnet Sinaj και ο πρώην διευθυντής της πολεοδομικής υπηρεσίας Αυλώνας, Simbol Pazaj.

Πρώτος προλόγισε τον Τάβο ο Sinaj λέγοντας πάνω κάτω τα ίδια που έλεγε και για τον Γκόρο ένα χρόνο πρίν. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Pazaj για να πει μπροστά σε κόσμο αλλά και κάμερες τοπικών μέσων το ανεκδιήγητο: «Στις 4 Αυγούστου ψηφίζουμε Τάβο ώστε στις 5 του μήνα να σταματήσουν να μιλούν ελληνικά εκεί (στη Χιμάρα)».

Η ρητορική μίσους του Pazaj δεν φάνηκε να ενοχλεί ούτε τον Βουλευτή Sinaj ούτε τον Τάβο, καθώς κανείς τους δεν αντέδρασε. Ακόμη και σήμερα, που έχουν παρέλθει αρκετές ώρες από την συγκεκριμένη αναφορά, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από μεριάς Τάβου που να καταδικάζει το γεγονός.

Τα ανθελληνικά αισθήματα των στελεχών του Ράμα είναι γνωστά εδώ και χρόνια, κανένας όμως δεν θα περίμενε ένας Έλληνας μειονοτικός να γίνει κοινωνός αυτής της χυδαιότητας και να κλείνει το μάτι σε ανήθικες επίθεσης που προσβάλουν την ιστορία της Χιμάρας αλλά και την Ελλάδα.

Τέτοιες αναφορές έχουν μοναδικό σκοπό να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν εντάσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου