Ρωσίδα κατάσκοπος αναζητεί δουλειά στην Αλβανία

Ρωσίδα κατάσκοπος αναζητεί δουλειά στην Αλβανία

Στις 21 Αυγούστου 2022, η προσοχή στράφηκε στην πόλη Gramsh της Αλβανίας, όταν οι Ρώσοι Svetlana Timofeeva και Mikail Zorin, μαζί με τον Ουκρανό Fedir Alpatov, ενεπλάκησαν σε σύγκρουση με Αλβανούς στρατιώτες. Η αλβανική εισαγγελία τους κατηγόρησε για κατασκοπεία, υποστηρίζοντας ότι είχαν έρθει στην Αλβανία για να συλλέξουν στρατιωτικές και στρατηγικές πληροφορίες. Έναν χρόνο αργότερα, η Timofeeva και ο Alpatov αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο Zorin, 23 ετών, παραμένει υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε συνέντευξή της στο Euronews Albania, η Timofeeva αναφέρει ότι ζει στην Αλβανία χωρίς έγγραφα για περισσότερο από έναν χρόνο, γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητές της. Έχει αιτηθεί άδεια εργασίας μέσω του δικαστηρίου, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε. Όπως δηλώνει, πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και χρησιμοποιεί τις οικονομίες της για να επιβιώσει, οι οποίες όμως δεν είναι απεριόριστες. Ζήτησε να εργαστεί στον τουρισμό, προωθώντας την Αλβανία ή ως οδηγός, αλλά δεν της επιτρέπεται.

Η Timofeeva εξομολογείται ότι η ζωή στην Αλβανία είναι βαρετή λόγω του μικρού μεγέθους της χώρας και της αδυναμίας της να εργαστεί. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να ασχολείται με το χόμπι της, εξερευνώντας εγκαταλελειμμένα μέρη και τη φύση. Έχει ήδη επισκεφτεί πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων νησιών και πάρκων.

Στην ίδια συνέντευξη, η Lana Sator, όπως ονομάζεται το blog της Timofeeva, ζητά από τις αλβανικές αρχές να της επιτρέψουν να εργαστεί και να συμβάλει στην προώθηση του τουρισμού. Παρά την αποφυλάκισή της, παραμένει χωρίς έγγραφα, δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλιστικές παροχές και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τραπεζικές υπηρεσίες ή να λάβει εμβάσματα.

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Kreshnik Ajazi, επιβεβαίωσε ότι τα έγγραφα της Timofeeva κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο του μέτρου ασφαλείας «απαγόρευση εξόδου από τη χώρα». Παράλληλα, όμως, της δόθηκε άδεια να δραστηριοποιείται εντός της χώρας.

...

Για ταπείνωση του Πούτιν κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ μετά τη σύλληψη των κατασκόπων στην Αλβανία

Η βρετανική express.co.uk έδωσε βάση στο γεγονός που συνέβη στο εργοστάσιο όπλων στην Αλβανία, όπου δύο Ρώσοι πολίτες και μία Ουκρανή επιτέθηκαν σε δύο στρατιώτες. Στο άρθρο τους αναφέρεται ότι τρεις ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου