Δήμαρχος του Ράμα κατηγορείται για παράνομη υλοτομία και καταστροφή περιουσίας

Δήμαρχος του Ράμα κατηγορείται για παράνομη υλοτομία και καταστροφή περιουσίας

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα έχει ξεκινήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της «Κατάχρησης εξουσίας», της «Παράνομης υλοτομίας» και της «Καταστροφής περιουσίας», σύμφωνα με τα άρθρα 248, 205 και 150 του Ποινικού Κώδικα. Η υπόθεση ξεκίνησε από την Εισαγγελία του Κουκες, η οποία ανέλαβε τη διερεύνηση το 2021.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν στοιχεία που εμπλέκουν τον δήμαρχο της Τροπόγια, Ρετζέπ Μπυμπέρι, και τον αναπληρωτή δήμαρχο, Αμπεντίν Κέρναγια. Φαίνεται ότι, κατά την κατασκευή νέων δρόμων, οι δύο αυτοί αξιωματούχοι δεν ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες, παραβιάζοντας τον νόμο για την ανάπτυξη της περιοχής. Οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες αρχές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οικονομική ζημία που εκτιμάται σε 277,6 εκατομμύρια λεκ.

Η Ειδική Εισαγγελία, βάσει αυτών των ευρημάτων, υπέβαλε αίτημα στο Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς για να τεθεί ο δήμαρχος και ο αναπληρωτής του σε κατ' οίκον περιορισμό. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και εξέδωσε την απόφαση για την επιβολή αυτής της ποινής.

Η αλβανική αστυνομία προχώρησε στην εκτέλεση της απόφασης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Το βασικό ζήτημα παραμένει η παράνομη υλοτομία και οι παραβάσεις στις κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες παραβίασαν τις περιβαλλοντικές διατάξεις και προκάλεσαν ζημιές τόσο στο περιβάλλον όσο και στην τοπική οικονομία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 1

Ευαγγελία 10/09/2024 12:48

Εαυτά κανη όραμα απατεώνες

Εαυτά κανη όραμα απατεώνες

Προσθήκη σχολίου