SPAK: Διασυνοριακή εξάρθρωση οργανωμένου δικτύου ναρκωτικών - 15 οχήματα και ναρκωτικά αξίας 1 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν

SPAK: Διασυνοριακή εξάρθρωση οργανωμένου δικτύου ναρκωτικών - 15 οχήματα και ναρκωτικά αξίας 1 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν

Η Ειδική Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) κατέγραψε ποινική δίωξη για την υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, που εκτελέστηκε από οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με βάση στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Ερευνών.

Σε συνεργασία με την Εγκληματική Αστυνομία και τις γαλλικές δικαστικές αρχές, διενεργήθηκαν σημαντικές ερευνητικές ενέργειες. Τον Αύγουστο-Δεκέμβριο του 2022, οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα στην περιοχή του Αλμπερτβίλ για μια εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά. Αυτή η ομάδα, με έδρα τη Λυών, προμήθευε ναρκωτικά σε ομάδες πώλησης στις περιοχές της Σαβοΐας και της Άνω Σαβοΐας. Η αρμόδια αρχή της Λυών ανέλαβε την υπόθεση και άνοιξε δικαστική έρευνα.

Οι έρευνες αποκάλυψαν σχεδόν καθημερινές αποστολές ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές Αίν, Σαβοΐας και Άνω Σαβοΐας από έναν Αλβανό υπήκοο που διέμενε στα προάστια της Λυών. Η εγκληματική δραστηριότητα στη Γαλλία διευθύνονταν από έναν Αλβανό που ζούσε στην Αλβανία.

Οι κοινές έρευνες των εισαγγελιών των δύο χωρών οδήγησαν στην ταυτοποίηση και δίωξη 19 ατόμων, τόσο Αλβανών όσο και αλλοδαπών, που εμπλέκονταν σε παράνομες δραστηριότητες ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά, διάφορες ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη και κοκαΐνη), οχήματα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 16 άτομα και κατέσχεσαν 20.000 ευρώ και τρία οχήματα.

Το SPAK ζήτησε από το Ειδικό Δικαστήριο την επιβολή μέτρων προσωπικής ασφάλειας για τρία άτομα υπό έρευνα. Επίσης, ζητήθηκε και εγκρίθηκε η κατάσχεση ενός τραπεζικού λογαριασμό σε ευρώ.

Οι αρχές προχώρησαν σε έρευνες και κατασχέσεις στην Αλβανία, κατάσχοντας 15 οχήματα, 34.270 ευρώ, 1.000 ελβετικά φράγκα, 180.000 αλβανικά λεκ, 9 κινητά τηλέφωνα, 3 τάμπλετ, 1 κάμερα και έγγραφα. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την απόδειξη της εμπλοκής και άλλων ατόμων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου