Ο Μπελέρης ζητά την αναστολή του διατάγματος του ΠτΔ για τη διεξαγωγή εκλογών στη Χιμάρα

Ο Μπελέρης ζητά την αναστολή του διατάγματος του ΠτΔ για τη διεξαγωγή εκλογών στη Χιμάρα

Ο Φρέντης Μπελέρης κατέθεσε αίτηση στο Διοικητικό Δικαστήριο των Τιράνων ζητώντας την αναστολή του διατάγματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπέγκαϊ, για τη διεξαγωγή νέων εκλογών στον Δήμο Χιμάρας στις 4 Αυγούστου. Ο Μπελέρης ζητά από το δικαστήριο να αναστείλει την εφαρμογή του διατάγματος μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση, αναφέροντας ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (KQZ) που ακύρωσε τη θητεία του ως δημάρχου Χιμάρας.

Ο Επίτροπος Εκλογών, Ilirjan Celibashi, ακύρωσε τη θητεία του Μπελέρη την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μετά την καταδίκη του με απόφαση του Εφετείου σε δύο χρόνια φυλάκιση. Ο Celibashi, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Αλβανίας, αποφάσισε γρήγορα τη διεξαγωγή νέων εκλογών, χωρίς να περιμένει την προθεσμία των 30 ημερών που έχει ο Μπελέρης για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο Μπελέρης υποστηρίζει στην επιστολή του ότι, σύμφωνα με τον νόμο, παραμένει εκλεγμένος δήμαρχος έως την εκπνοή της προθεσμίας των 30 ημερών για την υποβολή έφεσης ή μέχρι την έκδοση απόφασης επί της έφεσής του. Ζητά επίσης από το δικαστήριο την αναστολή του διατάγματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση της KQZ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και δεν είναι εκτελεστή μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις του.

Παράλληλα, η πολιτική σκηνή στη Χιμάρα είναι έντονα φορτισμένη, με τον Έντι Ράμα, να προτείνει τον Βαγγέλη Τάβο ως υποψήφιο δήμαρχο των Σοσιαλιστών.

...

Τα ερωτήματα για τη βιαστική προκήρυξη εκλογών στη Χιμάρα

Ο Επίτροπος Εκλογών της Αλβανίας, Ilirjan Celibashi, ανακοίνωσε την διακοπή της θητείας του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, μετά από οριστική απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκασε σ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου