Αυξημένη ροή παρατηρήθηκε σήμερα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Αυξημένη ροή παρατηρήθηκε σήμερα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Οι μετακινήσεις για διακοπές έχουν δημιουργήσει έντονες ροές στα συνοριακά σημεία της Αλβανίας, με τους αριθμούς να υποδεικνύουν μια υπεροχή των εξερχόμενων σε σχέση με τους εισερχόμενους πολίτες.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο στην Κρυσταλλοπηγή καταγράφηκαν 3003 εισερχόμενοι πολίτες και 3400 εξερχόμενοι. Το συνοριακό σημείο Qafë-Thane παρουσίασε ακόμη μεγαλύτερη κίνηση, με 5475 πολίτες να εισέρχονται και 5520 να εξέρχονται από την Αλβανία.

Αυτή η τάση των αυξημένων αναχωρήσεων σε σύγκριση με τις αφίξεις έχει παρατηρηθεί και άλλες ημέρες. Οι μετακινήσεις αυτές συνδέονται με τις καλοκαιρινές διακοπές, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλοί Αλβανοί που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους και να περάσουν τις διακοπές τους, ενώ ταυτόχρονα πολλοί τουρίστες εισέρχονται στη χώρα για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Ωστόσο, οι αυξημένες αναχωρήσεις μπορεί να αντικατοπτρίζουν και τη συνεχιζόμενη τάση της μετανάστευσης για εργασία και καλύτερες συνθήκες ζωής, ένα φαινόμενο που παρατηρείται στην Αλβανία τα τελευταία χρόνια. Οι συνοριακές αρχές αντιμετωπίζουν αυξημένο φόρτο εργασίας για να διαχειριστούν τις μεγάλες ροές, ενώ οι μεταναστευτικές ροές επηρεάζουν την τοπική οικονομία και τις κοινωνικές δομές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου