Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο ύδρευσης 4,2 εκατ. ευρώ για στρατηγικούς επενδυτές στους Δρυμάδες

Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο ύδρευσης 4,2 εκατ. ευρώ για στρατηγικούς επενδυτές στους Δρυμάδες

Ο Αλβανικός Οργανισμός Ύδρευσης και Αποχέτευσης (AKUK) ανέθεσε στην εταιρεία Gjoka Konstruksion το έργο ύδρευσης των παράκτιων περιοχών Δραλαίου και Δρυμαδών, με αξία περίπου 4,2 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η διαδικασία προκηρύχθηκε τον Απρίλιο και η προσφορά της εταιρείας ανήλθε στο 95,3% του οριακού ταμείου.

Το έργο περιλαμβάνει την υδροδότηση περιοχών στρατηγικών επενδύσεων, όπως ορίζεται από την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της Επικράτειας το 2017. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η υπάρχουσα υδροδοτική ικανότητα είναι ανεπαρκής για την τουριστική περίοδο, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 290 λίτρα ανά δευτερόλεπτο (l/s) για την κάλυψη των αναγκών. Αυτή η ποσότητα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον υπερπληθυσμό και τις αυξημένες ανάγκες νερού κατά την τουριστική αιχμή.

Η αναβάθμιση θα εξυπηρετήσει τα νέα τουριστικά συγκροτήματα στην Παλάσα μέσω ενός νέου συστήματος ύδρευσης. Η ποσότητα των 290 l/s προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων, των τουριστών, και των δημόσιων τουριστικών υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη απώλειες στο δίκτυο της τάξης του 20-30%.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου