Η Αλβανία έστειλε 115 κοντέινερ με τοξικά απόβλητα και στην Κίνα τον Απρίλιο

Η Αλβανία έστειλε 115 κοντέινερ με τοξικά απόβλητα και στην Κίνα τον Απρίλιο

Η Αλβανία έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός διεθνούς σκανδάλου, καθώς αποκαλύφθηκε η εμπλοκή της στο παράνομο εμπόριο τοξικών αποβλήτων, τα οποία περνούν ανενόχλητα από τα σύνορα της χώρας. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η υπόθεση με την Ταϊλάνδη δεν ήταν μεμονωμένη, αλλά μέρος μιας ευρύτερης εγκληματικής δραστηριότητας, πιθανώς με τη συμμετοχή διεφθαρμένων κρατικών δομών.

Αλβανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τον Απρίλιο, η Αλβανία έστειλε στην Κίνα 115 κοντέινερ με τοξικά απόβλητα, τα οποία αρχικά είχαν δηλωθεί ως συμπύκνωμα ψευδαργύρου. Οι κινεζικές αρχές μπλόκαραν το φορτίο στο λιμάνι Nansha του Guangzhou, αφού αναλύσεις έδειξαν ότι επρόκειτο για απόβλητα υδρομεταλλουργικής διύλισης μη σιδηρούχων μετάλλων, με υψηλά επίπεδα μολύβδου και άλλων επικίνδυνων ρύπων.

Τα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρθηκαν από την εταιρεία Maersk, η οποία είχε εμπλακεί και σε άλλο σκάνδαλο τοξικών αποβλήτων με προορισμό την Ταϊλάνδη. Το δίκτυο δράσης της Βασιλείας κάλεσε τη Maersk να επιστρέψει τα κοντέινερ στην Αλβανία, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για μια οργανωμένη μαφία τοξικών αποβλήτων στη χώρα, η οποία φαίνεται να δρα με τη συνενοχή κρατικών αρχών.

Μετά τις διεθνείς αποκαλύψεις, οι δικαστικές αρχές καλούνται τώρα να διερευνήσουν το βάθος αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας και τη διαφθορά που ενδεχομένως την υποστηρίζει, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

...

Σκάνδαλο 800 τόνων αποβλήτων στην Αλβανία: Τα πλοία φορτώθηκαν στο λιμάνι χωρίς άδεια

Οι αρχές της Αλβανίας διερευνούν πώς περίπου 800 τόνοι ύποπτων επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων μεταφέρθηκαν από το λιμάνι του Δυρραχίου προς τη Νοτιοανατολική Ασία χωρίς τις απαραίτητες άδειες, με ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου