Ποιος ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων ανά επισκέπτη στην Αλβανία;

Ποιος ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων ανά επισκέπτη στην Αλβανία;

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία του INSTAT, περίπου 1 εκατομμύριο άτομα επέλεξαν να μείνουν σε δομές φιλοξενίας στην Αλβανία, καταγράφοντας συνολικά 2,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Η ανάλυση αυτών των αριθμών από τη «Scan Intel» υπολογίζει ότι, κατά μέσο όρο, οι επισκέπτες διανυκτερεύουν 2,1 βραδιές, ενώ οι ξένοι επισκέπτες παραμένουν ελαφρώς περισσότερο, με μέσο όρο 2,2 διανυκτερεύσεων ανά άτομο.

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι τουρίστες μένουν περίπου δύο νύχτες στις διαθέσιμες δομές διαμονής, και αυτός ο αριθμός παραμένει σταθερός ακόμα και τον Ιούνιο, που αποτελεί την έναρξη της κλασικής καλοκαιρινής περιόδου.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των τουριστών φαίνεται αυξημένος, αν και η διαμονή τους ήταν ελαφρώς μικρότερη, χωρίς όμως σημαντική απόκλιση. Εξετάζοντας τα στοιχεία των τελευταίων επτά ετών, διαπιστώνεται ότι ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων ανά επισκέπτη παραμένει σταθερός, γύρω στις δύο βραδιές.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, ενώ τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να έχουν τη μερίδα του λέοντος στον αριθμό επισκεπτών, παρατηρείται σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των κάμπινγκ και τροχόσπιτων, ειδικά από τους ντόπιους επισκέπτες, που επιλέγουν αυτές τις εναλλακτικές μορφές διαμονής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου