Αλβανία: Στροφή των πανεπιστημίων και επαγγελματικών σχολών σε προγράμματα για τον τουριστικό τομέα

Αλβανία: Στροφή των πανεπιστημίων και επαγγελματικών σχολών σε προγράμματα για τον τουριστικό τομέα

Τα μικρά πανεπιστήμια και οι επαγγελματικές σχολές στην Αλβανία έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται σε προγράμματα για τον τουριστικό τομέα, με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Σε πόλεις όπως το Αργυρόκαστρο, το ενδιαφέρον των νέων για αυτά τα προγράμματα αυξάνεται, καθώς ο τουρισμός στη χώρα αναπτύσσεται και απαιτεί περισσότερες υπηρεσίες.

Στο Αργυρόκαστρο, μια πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένες τουριστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Αυτό έχει ωθήσει το τοπικό πανεπιστήμιο να δημιουργήσει νέα προγράμματα σπουδών σχετικά με τον τουρισμό, προσαρμοσμένα σε αυτές τις ανάγκες. Ένα από τα νέα προγράμματα, που προσφέρεται σε συνεργασία με ξένο πανεπιστήμιο, εστιάζει στη διαχείριση βιώσιμου τουρισμού και παρέχει στους φοιτητές διπλό πτυχίο, αυξάνοντας τις ευκαιρίες τους για απασχόληση.

Εκτός από το πανεπιστήμιο, η επαγγελματική σχολή της πόλης κατευθύνεται επίσης προς τον τουριστικό τομέα, προσφέροντας νέα προγράμματα στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού. Η ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό σε αυτόν τον τομέα αυξάνεται, ιδιαίτερα για τις περιοχές του Αργυρόκαστρου, της Τεπελένης και του Περμετιού.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νέων που παρακολουθούν επαγγελματικές σχολές, αυξάνεται και η συμμετοχή των γυναικών, ειδικά με την εισαγωγή προγραμμάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν αυτές τις σχολές αυξήθηκε κατά 11% φέτος, ωστόσο έχει σημειωθεί μείωση στον αριθμό των αποφοίτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου