Euro 2024: Στα 47.500€ το πρόστιμο που επέβαλε η UEFA στην Αλβανία

Euro 2024: Στα 47.500€ το πρόστιμο που επέβαλε η UEFA στην Αλβανία

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχικής της UEFA επέβαλε πρόστιμο 47.500 ευρώ στην Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου λόγω των επεισοδίων που συνέβησαν στον αγώνα με την Κροατία στο πλαίσιο του Euro 2024. Αυτή η τιμωρία αποδίδεται σε διάφορα περιστατικά που αφορούν τους Αλβανούς οπαδούς, συγκεκριμένα:

1. Άναμμα φωτοβολίδων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

2. Μετάδοση ακατάλληλων μηνυμάτων.

3. Εισβολή ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο.

Η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απρεπή συμπεριφορά των οπαδών και απηύθυνε έκκληση για υπεύθυνη και αθλητική συμπεριφορά στο μέλλον, τονίζοντας την ανάγκη να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά που μπορούν να επιφέρουν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις και να βλάψουν την εικόνα της χώρας.

Αναλυτικά, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι τα εξής:

- 2.500 ευρώ για το άναμμα πυροτεχνημάτων.

- 20.000 ευρώ για εισβολή στο γήπεδο.

- 25.000 ευρώ για τη μετάδοση ακατάλληλων μηνυμάτων.

Η UEFA υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων απαγορεύονται τα μηνύματα μη αθλητικού χαρακτήρα, όπως πολιτικά ή εθνοτικά, και τονίζει την αποφασιστικότητά της να καταπολεμήσει κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Η Ομοσπονδία καλεί τους φιλάθλους να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα με υπευθυνότητα, σεβασμό στους κανόνες και τους αντιπάλους, διαφυλάσσοντας την αθλητική παράδοση και την εικόνα της Αλβανίας στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Επιπλέον, η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν επιτρέπονται μηνύματα μη αθλητικού χαρακτήρα, όπως πολιτικά ή εθνοτικά, προσβλητικά ή προκλητικά συνθήματα. Τονίζει επίσης ότι κάθε συμπεριφορά που αντιβαίνει στις αρχές του αθλητισμού και της αθλητικής ηθικής θα αντιμετωπίζεται αυστηρά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου