Το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Γκόρου για αλλαγή του μέτρου της προφυλάκισης

Το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Γκόρου για αλλαγή του μέτρου της προφυλάκισης

Το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πρώην Δημάρχου Χιμάρας, Γιώργου Γκόρου για αλλαγή το μέτρου της προφυλάκισης σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την εντολή του SPAK τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους συνελήφθη με την υποψία ότι καταχράστηκε το καθήκον του, αλλοτριώνοντας δύο ιδιοκτησίες στους Δρυμάδες. Ο τελικός δικαιούχος αυτών των ακινήτων ήταν ο Artan Gaçi, σύζυγος της πρώην υπουργού Olta Xhaçka.

Από τις έρευνες του SPAK προέκυψε ότι ο Goro, σε συνεργασία με τον Jerasimo Bashi, διαβίβασε στους αρμόδιους φορείς πλαστά έγγραφα που καθιστούσαν δυνατή την εγγραφή έκτασης 5.512 τ.μ. γεωργικής γης, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, υπέρ του ιδιωτικού φορέα, ιδιοκτησίας του Foto Mehilli, πατέρα του Stavro Mehilli.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, και οι δύο συνέχισαν τις συναλλαγές για την καταχώριση της επιφάνειας στο όνομα ιδιωτικής εταιρείας με εκπρόσωπο τον Artan Gaçi. Συνολικά υπάρχουν δύο εκχωρούμενες επιφάνειες, και οι δύο περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο επικεφαλής του κτηματολογίου της Αυλώνας, Bilbil Aliaj, τέθηκε σε υποχρεωτική εμφάνιση, ενώ ο πρώην δικηγόρος Vezir Gjikoka και ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Γης στον Δήμο Χιμάρας τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου Stavri Mëhilli, ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει δύο ποινικά αδικήματα, αφέθηκε ερήμην στη φυλακή.

...

SPAK: Ο Γκόρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας - Η επίσημη ανακοίνωση

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το SPAK σχετικά με τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο. Η Ειδική Εισαγγελία ανακοινώνει ότι ο Γκόρο, με την ιδιότητα του δημάρχου, σε συνεργασία με τον...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου