Οι βελγικές αρχές ξεσκέπασαν την εμπλοκή στην υπόθεση «Toyota Yaris» του εισαγγελέα που κατασκεύασε τον φάκελο του Μπελέρη

Οι βελγικές αρχές ξεσκέπασαν την εμπλοκή στην υπόθεση «Toyota Yaris» του εισαγγελέα που κατασκεύασε τον φάκελο του Μπελέρη

Ο Aurel Zarka, μέχρι πρόσφατα προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αυλώνα, συνελήφθη λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση «Toyota Yaris», όπου το 2018 κατασχέθηκαν 3,4 εκατομμύρια ευρώ στο λιμάνι του Δυρραχίου. Ο Zarka θεωρείται στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα και κατηγορείται για κατασκευασμένες ποινικές υποθέσεις, παράνομη παρακολούθηση και διαφθορά. Είναι υπεύθυνος για τον φάκελο του Φρέντη Μπελέρη και την παρακολούθηση πολιτών.

Νέα στοιχεία από τις βελγικές αρχές αποκαλύπτουν τη συμμετοχή του Zarka και άλλων ατόμων σε υποθέσεις εκποίησης περιουσιών στη Χιμάρα και τους Δρυμάδες, μέσω συνομιλιών στην εφαρμογή «Sky». Η υπόθεση «Toyota Yaris» μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων για περαιτέρω έρευνα, εστιάζοντας σε εγκλήματα ξεπλύματος μέσω δομημένης εγκληματικής ομάδας. Ο Βέλγος εισαγγελέας Julien Moinil ερευνά τη μεταφορά χρημάτων από το Βέλγιο στην Αλβανία, εντοπίζοντας μέχρι τώρα 14 άτομα εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Πρόσφατα, συνελήφθησαν στον Αυλώνα ο Zarka και η ανακρίτρια Eriona Dautaj, καθώς και ο δικηγόρος Radovan Cela και ο επιχειρηματίας Astrit Vladi. Οι βελγικές αρχές ζήτησαν από το SPAK να αναλάβει δράση για τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου