Η αλβανική κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για τη διαδοχική αποξένωση κρατικών γαιών και τη μαζική ανάπτυξη των Τιράνων

Η αλβανική κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για τη διαδοχική αποξένωση κρατικών γαιών και τη μαζική ανάπτυξη των Τιράνων

Στην οδό Dora d'Istria, δίπλα στην είσοδο του Πάρκου της Λίμνης Τιράνων, όπου βρίσκεται το κτίριο της Κρατικής Υπηρεσίας Κτηματολογίου, θα κατασκευαστεί σύντομα ένας ψηλός πολυώροφος πύργος. Το κτίριο και η γύρω έκταση ανήκουν στο κράτος, αλλά ο πύργος θα κατασκευαστεί από ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ενέκρινε απόφαση που ανοίγει το δρόμο για τη διαδοχική αποξένωση κρατικών γαιών και τη μαζική ανάπτυξη των Τιράνων. Η απόφαση 328 μεταβιβάζει περίπου 200.000 τετραγωνικά μέτρα κρατικής γης στην Αλβανική Εταιρεία Επενδύσεων (AIC).

Η AIC θα συνάψει συμφωνίες με προγραμματιστές για την ανάπτυξη αυτών των ακινήτων. Το μερίδιο του κράτους θα καθοριστεί μέσω διαγωνισμού και η AIC θα λάβει ακίνητα του Ινστιτούτου Τεχνολογικών Μελετών Κατασκευών, του Εθνικού Οργανισμού Ύδρευσης και Αποχέτευσης, του Κρατικού Κτηματολογίου στη Λίμνη, της Διεύθυνσης Φορολογίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και πολλών άλλων ιδρυμάτων.

Η AIC εξουσιοδοτείται να κατεδαφίσει κτίρια "σε συνάρτηση με την αξιοποίηση των ακινήτων".

Αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση του σχεδίου. Η AIC έχει ξεκινήσει ένα ειδικό έργο, το "Έργο Ανάπτυξης Κυβερνητικής Περιουσίας", το οποίο προβλέπει την κατασκευή πολυώροφων πύργων σε κτίρια κρατικών ιδρυμάτων στα Τίρανα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου