Αλβανία: Τα εμβάσματα από μετανάστες εκτινάχθηκαν στα 241 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους

Αλβανία: Τα εμβάσματα από μετανάστες εκτινάχθηκαν στα 241 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους

Η ραγδαία αύξηση των τιμών σε τρόφιμα και ενοίκια στην Αλβανία πλήττει δραματικά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

Αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν με τους φτωχούς μισθούς ή τις πενιχρές συντάξεις τους, πολλοί στρέφονται στους μετανάστες συγγενείς τους για οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας, τα εμβάσματα από μετανάστες εκτινάχθηκαν στα 241 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αυτή η αύξηση υποδηλώνει την ολοένα και πιο επείγουσα ανάγκη για οικονομική στήριξη από το εξωτερικό, καθώς η καθημερινή ζωή στην Αλβανία γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη.

Η ακρίβεια πλήττει περισσότερο τις δύο φτωχότερες περιφέρειες της χώρας, το Kukësi και την Dibra, όπου η εξάρτηση από εμβάσματα αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα.

Σε εθνικό επίπεδο, το 26% των οικογενειών που λαμβάνουν εμβάσματα ζουν σε συνθήκες φτώχειας, υπογραμμίζοντας το χάσμα που διαχωρίζει τους πολίτες με και χωρίς πρόσβαση σε οικονομική στήριξη από το εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου